‘Zvjezdanim nebom’ Skopje, Makedonija, ali i cijela regija, prisjetili se Toše Proeskog!

by lis 6, 2017Domaća glazba, Vijesti

Desetu godinu zaredom u glavnom gradu Makedonije, Skopju, sinoć je održana tradicionalna glazbena manifestacija “Zvjezdano nebo”, u znak sjećanja na Tošu Proeskog. ‘Zvjezdanim nebom’ obožavatelji se prisjećaju 5. listopada 2007., dana kada je Toše održao svoj posljednji koncert u Skopju na tamošnjem Gradskom stadionu.
Tisuće fanova nikad prežaljenog makedonskog slavuja, sinoć su se tako ponovno okupili na trgu u Skopju, kako bi slušali i pjevali njegove pjesme.

Tom prigodom na velikom video zidu, premijerno je puštena nova pjesma pod nazivom ‘Light the flame’, a osim nje svi okupljeni imali su prilike puna dva sata uživati u isječcima brojnih Tošinih nastupa.

Dobrovoljno darivanje krvi

Brojni štovatelji Toše Proeskog, također se tradicionalno sastaju početkom listopada i sudjeluju u dobrovoljnom darivanju krvi, koje se u Zagrebu organizira, sutra 07.10. od 11:00h u Petrovoj 3.

Naredne subote, 14.10., iz Nove Gradiške, pa sve do Kruševa, trčati će se tradicionalni maraton, kojim se odaje počast balkanskom princu.
Dan kasnije, u nedjelju 15.10. u zagrebačkoj kapelici na Rokovom perivoju održati će se misa.

Upravo je svojom humanošću i sam Toše pomagao onima kojima je to bilo potrebno, a ljudi koji su ga voljeli nastavljaju njegovim putem.

Dobro je činiti dobro, a Tošine riječi ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.’ i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog čovjeka, ali i onima koji nisu imali tu priliku.

Foto: Steruli Šterjoski