Podijeli objavu

Popularni glazbenik Zucchero “Sugar” Fornaciari prethodnog nas je tjedna razveselio najavom iščekivanog studijskog albuma naziva “D.O.C”, koji će biti objavljen 8. studenog ove godine i koji ćemo u Zagrebu imati priliku uživo slušati 29. listopada 2020. godine.

Danas imamo priliku poslušati “Freedom”, koja će se naći na glazbenikovom nadolazećem albumu. Hrvatska publika “Freedom” može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

Pjesma “Freedom” naći će se na Zuccherovom 14. studijskom izdanju “D.O.C.”, koje će uslijediti nakon albuma “Black Cat”, objavljenog 2016. godine. Talijanski je glazbenik objavu novog singla prije nekoliko dana najavio na društvenim mrežama te je obožavateljima u kratkom videu otkrio isječak pjesme. Osim “Freedom”, u kojoj Zucchero pjeva na talijanskom, predstavljena je i “My Freedom” u potpunosti otpjevana na engleskom jeziku. Videospot za pjesmu dostupan je na YouTubeu.

Kroz dugogodišnju karijeru Zucchero je postigao niz zamjećenih uspjeha koji su ga učinili jednim od najpopularnijih talijanskih glazbenika; njegovi albumi prodani su u više od 60 milijuna primjeraka diljem svijeta; jedan je od rijetkih talijanskih glazbenika nominiranih za prestižnu nagradu Grammy; bio je među prvim zapadno-europskim glazbenim imenima koji su nastupili u Kremlju nakon pada berlinskog zida, dok se njegov koncert u Havani 2012. godine pred 80.000 posjetitelja smatra najposjećenijim nastupom stranog glazbenika na Kubi, za vrijeme embarga.

Zucchero u lipnju 2020. godine kreće na veliku europsku turneju, u sklopu koje će 29. listopada nastupati i u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ulaznice za koncert u Lisinskom kreću u prodaju 9. listopada 2019. godine, a bit će dostupne po cijeni od 210, 280, 350, 420 i 490 kuna na www.lisinski.hr te blagajni Dvorane.