Podijeli objavu

Kada razmišljamo o talijanskoj glazbi, na pamet nam padne par velikih imena, a Zucchero je definitivno jedno od njih!

S nastupom na Ljetnoj pozornici, vratio se u Opatiju nakon deset godina pauze, a povodom velike svjetske turneje ‘Wanted’.

Ugodno popunjena Ljetna pozornica, bila je daleko od rasprodane, no s obzirom na skupe karte (200 kn, 300 kn na dan koncerta), bilo je i više ljudi nego što smo očekivali. Među publikom se nalazio i veći dio Talijana koji su na odmoru u Opatiji, pa je sigurno dijelom koncert i bio namijenjen upravo njima.

Što se samog koncerta tiče, trajao je više od dva sata, a bio je održan i bis na kojem su Zucchero i njegov bend izveli još 3 pjesme. Zvuk je bio solidan, iako se violina na trenutke gubila.

Koncert je počeo s desetak minuta kašnjenja, a prvih nekoliko pjesmi su bile s novog albuma. Tek nakon pola sata koncerta je Zucchero pozdravio publiku, pa bi se moglo reći da je falilo malo te komunikacije s publikom, pogotovo u prvom djelu koncerta.

Na drugoj polovici koncerta se dotakao i goruće teme, čestitajući Hrvatskoj na odličnom nastupu na Svjetskom prvenstvu i izjavljujući kako smo mi ti koji su ustvari i pobijedili, što je osvojilo simpatije publike i automatski uljepšalo atmosferu samog koncerta.

Najupečatljivije izvedbe su svakako bile ‘Baila Morena’ te duet ‘Miserere’ s Pavarottijem, koji je Zucchero posvetio upravo njemu.

Pri kraju koncerta, Zucchero se i zahvalio svojem bendu koji ga u trenutnoj postavi prati na svjetskoj turneji, a s kojima je odsvirao već više od 160 koncerata.

Nadamo se da će ih biti još puno!

Ana Šoda