Podijeli objavu

Zbog koronavirusa otpao je i Fresh Island Festival koji se trebao održati na Zrću od 4. do 9. srpnja ove godine.

“Poput mnogih, moramo vas obavijestiti o odgađanju Fresh Islanda 2020. godine. U ime cijelog našeg tima želimo vam zahvaliti na podršci, razumijevanju i spremnosti da nam pomognete u ovim vremenima, nadamo se da ste vi i svi vaši dobro”, objavljeno je prije nekoliko sati na službenim stranicama festivala koji je na Zrće privlačio velik broj partijanera – piše index.hr

Svi koji već imaju karte mogu dobiti povrat novca, prebaciti karte za 2021. godinu ili proslijediti karte nekome tko umjesto njih može prisustvovati festivalu sljedeće godine.

Organizatori su dodali da su odluku donijeli prema uputama hrvatskih vlasti. Festival će se 2021. godine održati od 3. do 10. srpnja.

Ovo je samo jedan u nizu festivala koji su se trebali održati na Zrću, a otkazani su. Prvi je obavijest o odgodi javio Hideout Festival koji se trebao održati od 21. do 25. lipnja. Nakon toga otkazan je i ovogodišnji Spring Break Island koji se trebao održati od 29. svibnja do 1. lipnja.

Tako je od velikih festivala trenutno ostao još jedino Sonus Festival koji bi se na Zrću trebao održati u kolovozu, točnije od 16. do 20. kolovoza.

“Naporno radimo na tome da se Sonus Festival održi ove godine od 16. do 20. kolovoza. Iako se nadamo da će se stvari vratiti u normalu, teško je predvidjeti kako će se situacija odvijati. Trenutno se ne može sa sigurnošću predvidjeti hoće li se festival moći održati ili ne. Stoga radimo na izvanrednim planovima i u stalnom smo kontaktu s nadležnim vlastima kako bismo mogli nadzirati situaciju i reagirati ako bude potrebno. Imajte na umu da sve dok situacija za kolovoz ne bude 100% jasna, još ne možemo dati izjavu o ulaznicama ili alternativnim datumima”, napisali su oni početkom travnja te dodali da se nadaju da će se festival ipak održati.

Sezona na Zrću je upitna

“Stožer civilne zaštite se oko naputaka za noćne klubove nije još izjasnio. Izjavili su kako je u datom trenutku nemoguće predvidjeti kakva će epidemiološka situacija biti u Hrvatskoj ovo ljeto te koje će mjere tada biti na snazi. S obzirom na to da svaka do sad donesena mjera Stožera neposredno utječe na potpuno onemogućavanje obavljanja našeg rada, u ovim okolnostima za nas isplativosti nema”, rekli su nedavno za Index iz Papaya grupe koja obuhvaća klubove Aquarius, Nomad i Papayu na Zrću.

“Zasad su otkazani festivali koji se održavaju u svibnju i lipnju, uključujući i Hideout festival čija je publika pretežito britanska, a broj gostiju premašuje 10 tisuća. Sam dolazak njihovih gostiju u Hrvatsku prvenstveno otežavaju restrikcije putovanja i uvelike smanjen broj letova na relaciji Velike Britanije i Hrvatske. Otvaranje klubova ostaje upitno iz razloga što nikakve konkretne odluke Stožera civilne zaštite nisu još donesene, ali i u slučaju da za isto dobijemo odobrenje, na našu odluku o otvaranju također uvelike utječu i mjere o zabrani okupljanja te zatvaranju granica”, pojasnili su.