Zoran Škugor organizira Festival iseljene Hrvatske: ‘Hrvati u iseljeništvu i domovini zaslužuju znati kakvu glazbeno bogatu Hrvatsku u iseljeništvu imaju’

by lis 14, 2018Domaća glazba, Festivali, Vijesti

Poznati hrvatski glazbeni producent Zoran Škugor u suradnji s Capo Music Production (CMP) iz Švicarske organizira prvi glazbeni Festival iseljene Hrvatske.

Škugor je umjetnički direktor i izvršni producent festivala a prema njegovim riječima, festival će se održati u veljači 2019. godine u Zürichu. Točan datum će uskoro odrediti – piše fenix-magazin.de

Natječaj je već objavljen a svi zainteresirani pjevači iz iseljeništva mogu dostaviti nove pjesme u trajanju od tri do tri i pol minute na e-mail [email protected] i [email protected]. Pjesme se moraju dostaviti do 1. prosinca ove godine. Stručni žiri će 24 izabrane skladbe i izvođače objaviti do kraja prosinca 2018. godine.

Na festivalu će bit dodijeljene nagrade stručnog žirija, publike te Grand Prix. Sve pjesme će biti objavljene na festivalskom CD-u.

– Često su mi se obraćali Hrvati iz iseljeništva i pitali zašto oni ne mogu sudjelovati na glazbenim festivalima u Hrvatskoj. Tada sam odučio u suradnji s CMP diskografskom i koncertnom kućom, koja će se više manje baviti s izvođačima iz iseljeništva, organizirati prvi glazbeni Festival iseljene Hrvatske.

U hrvatskom iseljeništvu ima jako puno talentiranih glazbenika. Njima je teže doći na domaće glazbene festivale jer ih malo tko tamo želi. Teško im je ući na festival jer su njihova imena u domovini nepoznata. Zato sam ja odlučio to promijeniti. Ako se njihov glas ne čuje, domovina nikad za njih neće doznati. I Hrvati u iseljeništvu i u domovini su zaslužili da doznaju kakvu glazbeno bogatu Hrvatsku u iseljeništvu imaju – kazao je Škugor poručivši hrvatskim glazbenicima koji žive u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji ili nekoj drugoj zemlji u svijetu neka se prijave na natječaj.