Podijeli objavu

Gala koncert koji je Zoran Predin jučer upriličio u rasprodanoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog oduševio je publiku koja je više od dva sata uživala u pjesmama jednog od najjačih regionalnih kantautora.

Kako je i najavio, Predin je za ovaj slavljenički koncert odabrao one pjesme koje najbolje pokazuju presjek njegove sjajne glazbene karijere koja traje već četrdeset godina. Koncert je započeo pjesmom “Za šaku ljubavi” uz Damira Kukuruzovića i Django Group, a uz prvog gosta, besprijekornog virtuoza Matiju Dedića, otpjevao je nekoliko pjesama među kojima su “Umorni čarobnjak” i “Te noći kad umrem”, pjesmu s njihovog prvog zajedničkog albuma “Tragovi u sjeti”, a koje je publika prvi put mogla čuti u gypsy swing aranžmanima.

Foto: Mateja Mirt
Predin se posebno zahvalio Zagrebu koji je, kako je rekao, kolijevka njegove karijere i Zagrepčanima koji su kumovi njegove glazbe, a zatim je pjesmu “Ne mine niti dan” posvetio velikanima Arsenu Dediću i Bošku Petroviću. Nije zaboravio ni glazbenicu Margitu Stefanović Magi kojoj je napisao pjesmu “Kosa boje srebra”. Uz nove članove Lačnog Franza, Zoran Predin odveo je publiku u 80-e pjevajući hitove koji su Lačni Franz postavili među najznačajnije novovalne bendove, “Praslavan”, “Mentol bonbon”, “Gdje poljupci krote lava”, a u pjesmi “Nek ti poljubac nariše usnice” Matija Dedić je po prvi put zasvirao s Lačnim Franzom. Posebna gošća večeri bila je Anja Rupel, pjevačica još jedne važne grupe iz 80-ih, Videosex, a njihov veliki hit “Zemlja pleše” hrvatska publika prvi put je čula u duetu s Predinom.

Foto: Mateja Mirt
Pjevalo se sinoć i plesalo, a doslovno cijela dvorana bila je na nogama kad je Predin zapjevao “Ne mi dihat za ovratnik” i “Zarjavele trobente”. Očekivani bis donio je pjesme “Pamtim samo sretne dane” s Predinovog aktualnog albuma “Zoran pjeva Arsena” i “Što bi mi bez nas” koju je publika zdušno pjevala s glazbenicima. Energičan i pomlađeni Lačni Franz, sjajni Matija Dedić na klaviru, Bruno Urlić na violini, Damir Kukuruzović na gitari i Django Gruop, back vokalistice pod imenom Globoke grlice, Anja Rupel i odlično raspoloženi Zoran Predin priuštili su publici pravi glazbeni užitak zbog čega su mnogi nakon koncerta u podužem redu čekali na Predinov autogram.

Foto: Mateja Mirt