Podijeli objavu

Ovim putem najavljujemo novo, zimsko radno vrijeme żagrebačkog dućana ploča (Međimurska 21, prvi kat Pločnika).

Od 1.11.2018. vrata su otvorena svakim danom, pon-sub, od 11-21 osim nedjelje i blagdana. U skladu s tim, te slavljem 5 godina rada etikete koje se proteže kroz cijeli mjesec studeni najavljuju i prigodne popuste od 15% na sva PDV izdanja i merchandise u njihovom katalogu. Tako ćete moći pronaći svoje najdraže (regionalne) izvođače, te ih pribaviti u vinilnom ili CD obliku. Također, uveli su akciju 4+1 kroz čitav mjesec studeni. To znači da za bilo koja kupljena 4 PDV izdanja (neovisno o formatu) 1 se dobije besplatno i to po vlastitom izboru. Ova prigodna akcija vrijedi i u dućanu ploča PDV u pulskom klubu Kotač.

U narednim će objavama biti riječi o novim događanjima poput lansiranja novog, redizajniranog websitea, i online storea, te friških nadolazećih izdanja etikete PDV!

Promocija novog spota Waitapua za Safe Zone feat. Remi u Pločniku

Svratite i na premijerno lansiranje spota za pjesmu Safe Zone čakovečkih psihodeličnih dubera Waitapu i prve dame regionalnog hip hopa Remi iz grupe Elemental. O samoj suradnji Remi kaže: ”Napisati spoken word strofu za Waitapu bilo je takvo osvježenje! Morala sam samu sebe izazvati budući da godinama nisam pisala na taj način – zato u tekstu spominjem ”sigrunu zonu” jer sam morala izaći iz nje. Volim kad me drugi muzičari izazivaju da otkrijem nešto novo u sebi, kroz zajednički rad. Waitapu je sjajan, izvanserisjku bend i baš sam ponosna na ovu suradnju.”

Promocija spota održat će se u Pločniku (podrum Klein), u srijedu, 7.11.2018. od 21:00. Osim premijere spota i druženja, očekuje vas nastup Waitapua i čakovečkog Resistor sounda kojeg čine Sandroid i EmiXXL.

Vladimir & Kalafat, promocija novog albuma i spota

Druženje uz Vladimira Mićkovića i njegov Kalafat započet će premijerom spota za pjesmu “Da bi udrile sve fortune”. Za spot su zaslužni režiser Amir Grabus i umjetnica Valentina Lacmanović. Radi se o jednoj od pjesama koje su se našle na albumu “Riva degli Schiavoni”, čiji izlazak se slavi u nastavku večeri uz prigodni program i kraću svirku uživo. Album izlazi na CD-u i digitalno, pod okriljem PDV-a, a ovaj događaj je dio programa povodom obilježavanja 5. rođendana ove izdavačke kuće. Ulaz je slobodan!

Kalafat (ital.calafato), uobičajena je riječ u Dalmaciji koja se koristi za majstora brodara, onoga koji je obavljao konačni rad na brodu, zalijevajući trup s konopljom i time osiguravao drvenom brodu izdržljivost dok je na moru. Dužnost kalafata bila je složena, poštovana, zahtijevana izgradnjom broda, ali i tijekom dugih plovidbi. Najistaknutiji, i najvještiji kalafati u Veneciji bili su ljudi iz Dalmacije tzv. Schiavoni (što doslovno znači Slaveni) koji su se naseljavali u dijelu grada istočno od San Marca, te poznate šetnice (Riva Degli Schiavoni). Iz tih raznih kulturoloških utjecaja, sidrenjem na obalama dalmatinske i istočne obale, nastala je tradicionalna glazba Dalmacije reinterpretirana u glazbenim vizijama ansambla.

Podsjećamo i na otvorenje novog dućana ploča PDV u sklopu pulskog kluba Kotač. Zabava se sprema ovu srijedu, 31.10.2018., s početkom u 19 sati. Ujedno ovim činom se označava početak zimske sezone rada kluba.