Žestoki Qui zatvaraju festival Reflektor 23. studenog

by stu 8, 2017Festivali, Strana glazba, Vijesti

Festival Reflektor će nakon odličnih koncerata domaćih i stranih bendova 23. studenog zatvoriti sjajna američka grupa Qui u Tvornici kulture.

Qui su osnovani su početkom 21. stoljeća u Los Angelesu, a 2003. izbacuju prvi album „Baby Kisses“. Prošle godine su posjetili naš kraj kako bi promovirali svoj treći album „Life, Water, Living…“ čiju produkciju potpisuje Dale Colver iz The Melvinsa te se sada vraćaju na krilima novog EP-a. Na glasu su po intenzivnim i beskompromisnim nastupima kakav će nesumnjivo priuštiti i zagrebačkoj publici te po odličnoj kombinaciji punka, noisea i eksperimentalnog rocka.

Gitaristu Mattu Cronku i bubnjaru Paulu Christensenu par godina kasnije pridružuje se David Yow (Jesus Lizard, Scratch Acid), s kojim objavljuju drugi album, „Love’s Miracle“. Yowova je slava potpomogla da Qui privuče zasluženu pozornost, iako je sve pjesme s tog albuma napisao originalan dvojac. Nakon nekoliko godina, Yow napušta Qui zbog povratka u Jesus Lizard i drugih projekata.

Turneja po Europi

Qui su i prošle godine odradili turneju po Europi, a prije nego se vrate kući i zatvore u studio zbog novog materijala, imamo ih priliku vidjeti u sklopu Reflektora.
Upad za zagrebački koncert u pretprodaji možete nabaviti za 40 kuna, dok će na dan svirke biti 55 kuna.