Zembo Latifa o Proljeću: ‘Pjesma tekstualno više ima tužni zimski karakter, a vibeom je ipak bliža proljetnim mjesecima’

by svi 25, 2023Domaća glazba, Intervju, Nova izdanja, Vijesti

Prošlu godinu Zembo Latifa obilježio je hitovima “Loše stvari” i “Bar za dan”, a iz njegove radionice sada stiže i “Proljeće” kojim najavljuje svoj drugi studijski album “Mars”, nasljednika “Venere” (2020.) koja je Zembu stavila “na mapu” najperspektivnijih glazbenika.

 

Kako je nastala pjesma “Proljeće”?

Pjesma je pisana u zimskim mjesecima prošle godine, a uglazbili smo je početkom ove godine. Iako se zove “Proljeće” pjesma tekstualno više ima onaj tužni zimski karakter, a vibeom je ipak bliža proljetnim mjesecima.

Tko je radio na pjesmi i spotu?

Na pjesmi sam radio sa Filipom Majdakom koji potpisuje produkciju, aranžman i mix/master pjesme, a spot su radili Luka Matković i Ana Cindrić sa kojima sam i prije surađivao na nekim spotovima (“Loše Stvari”, “Mama”).

Kako izgleda Vaš autorski proces, kako nastaju pjesme?

Moj proces stvaranja uvijek izgleda tako da krećem od glazbe pa tek onda pišem tekst na tu glazbu. Tekst obično proizađe iz neke emocije koju ta glazba stvori kod mene. Kada napišem neku okvirnu ideju o čemu bi se pjesma radila, onda izvlačim raznorazne motive koje pretvaram u stihove. Snimanje vokala ponekad radim paralelno dok pišem tekst, a ponekad se vokali snimaju kada je pjesma već skroz napisana.

Koji su planovi za ovu godinu radi li se na albumu?

Pa planovi su svakako nastupati kroz ove ljetne mjesece, a oni dani koje ne provedem na koncertima su rezervirani za studio i rad na albumu. Ne žurimo se nigdje, ali svakako radimo na novim pjesmama. Cilj nam je napraviti pjesme koje će se zvukom i tematikom oslanjati na prvi album “VENERA”, ali tekstovima i produkcijom, naravno, biti bolji i zreliji. Ne znamo još ni sami kada će album biti gotov niti kako će u kompletu to sve zvučati, ali ako je suditi po ovom prvom singlu mislim da će biti bomba.

Pjesma “Proljeće” dostupna je na svim streaming servisima.