Željko Bebek trosatnim koncertom impresionirao beogradsku publiku u Sava centru

by tra 23, 2018Domaća glazba, Vijesti

Sava centar u Beogradu ove je subote bio četvrta postaja turneje Željka Bebeka ‘Ono nešto naše’. Prepuna dvorana s velikim je nestrpljenjem iščekivala početak koncerta, a već nakon nekoliko otpjevanih pjesama, atmosfera u dvorani je uzavrela, a cijela je publika bila na nogama! Sve faze karijere obuhvatio je u nešto više od tri sata, a kako piše portal Srbija Danas, Željko Bebek ove je subote u Beogradu održao svoj najbolji solo koncert do sada!

„Bebek je neuništivi velikan i posebna priča. Kao da je posljednjih desetak godina u svoju karijeru unio neku neobjašnjivu infuziju. No, ne samo u svoju karijeru, već generalno u život. U šezdesetima je bio moćniji nego u pedesetima, a sa 72 još je bolji nego sa 69! Postao je istinski i moćni vladar scene!“ (Srbija Danas)

Foto: Sergej Bibič

Velikom uspješnicom ‘Ono nešto naše’ otvorio je i beogradski koncert i već nakon prve pjesme pokupio ovacije publike. Uslijedili su ‘Tijana’, ‘Prvak svijeta’, ‘Ja po kafanama’, ‘Oprosti mi što te volim’, ‘Tajna veza’, ‘Ima neka tajna veza’, ‘Laku noć svirači’, ‘Došao sam da ti kažem’ i brojni drugi neizostavni hitovi iz Bebekove dugogodišnje karijere, a od gostiju su mu se već tradicionalno pridružili Gospodari noći, dok je hit ‘Jabuke i vino’ po prvi puta u sklopu turneje izveo u originalu s grupom Zana!

Foto: Sergej Bibič

Ipak, kako i sam Bebek kaže, najdraži gost na turneji upravo je njegov sin Zvonimir uz kojeg je zajedno s Branimirom Mihaljevićem i njegovim sinovima u najintimnijem dijelu koncerta ‘Očevi i sinovi’ u akustičnoj verziji izveo ‘Ima neka tajna veza’, ‘Loše vino’, ‘Selma’ i najveću baladu u svojoj karijeri ‘Ako voliš ovu ženu’. U sklopu promocije novog albuma ‘Ono nešto naše’ izveo je i aktualni singl ‘Tajno’ čiji je spot sniman na dosadašnjim koncertima u sklopu turneje u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

Foto: Sergej Bibič

Opstati na sceni punih 45 godina i dalje imati nevjerojatnu energiju i karizmu malo kome polazi za rukom, no o Bebekovom značaju na ovim prostorima ne treba puno pisati jer odavno je sve jasno. Od izlaska na pozornicu sa sobom je donio nevjerojatnu energiju, a publika koja je od samog početka bila na nogama i željno iščekivala svaku novu pjesmu, nije željela dočekati kraj koncerta. S ukupno 35 otpjevanih pjesama i neiscrpnom energijom, Željko Bebek održao je još jedan zavidan koncert u karijeri te najavio nastavak turneje na jesen kada ‘Ono nešto naše’ dolazi u Ljubljanu, Zadar i Rijeku!