“Željka at ease” ispred Azimuta

by kol 1, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Projekt “Željka at ease” večeras podno katedrale sv. Jakova s početkom u 21:00 ispred Azimuta u Šibeniku.
Samo kad spomenemo ime Željka Veverec eto razloga da večeras uživate u odličnoj glazbi.

“Željka at ease” je glazbeni projekt iza kojeg stoji najkreativniji par na našoj sceni; Željka Veverec i Toni Starešinić. Dovoljno je spomenuti CHUI i MANGROOVE kako bi znali o kome je riječ.
U ovom glazbenom projektu nam predstavljaju Freestyle obrade pjesama koje su im iz nekog razloga drage.

Očekujete poznato u nepoznatom; funky funk, so(u)l, psyho rock, tango & mambo, space adventures, drums vs bass, hipi hop, jazz… ruhu.
Na pozornici je uvijek veselo, nepredvidljivo, nepretenciozno i prije svega opuštajuće. Pjesme krenu u jednom smjeru, ali tko zna gdje će završiti, i hoće li završiti istu večer, jer jazz je čarolija pod kojom ovo troje začaranih glazbenika improvizira i poigrava se ne samo solistički, nego kolektivno, sa strukturama i formama pjesama u čijim rukama od pjesme ostane samo naslov, a ono što taj naslov potpisuje svaku se večer stvara iznova, svaki put u nekom drugom smjeru.

članovi:
Željka Veverec – vocal
Toni Starešinić – bass keys, piano, vocoder, synth
Đuro Dobranić – cajon, percussions
Igor Dorotić – trumpet

Željka at ease
Željka Veverec je pjevačica koja je javnosti od ranije poznata kao pjevačica odličnog soul funk benda Mangroove s kojim je do sada objavila tri hvaljena albuma, a trenutno radijskim eterom kruže pjesme i s novog albuma kojeg upravo snimaju. Također je u suradnji s talijanskim producentom i klavijaturistom Soul Basementom, snimila album soul jazz balada ‘Yesterday Today Tomorrow’ koji je objavljen za Berlinsku etiketu Stereo Delux. Uz sve navedeno, Željka kao glumica i pjevačica nastupa u kazališnim mjuziklima pa smo je tako imali prilike slušati i gledati u Kosi, Aidi, Ljepotici i Zvijeri, Cabaretu, Jalti i mnogima drugima.

Osim autorske glazbe koju stvara u Mangroove-u voli se poigravati s poznatim i manje poznatim pop pjesmama u opuštenim jazz aranžmanima, pa je tako oko sebe okupila odlične muzičare Tonija Starešinića (Mangroove, Chui, Tobogan…) i Đuru Dobranića (Groovy Cakes), Igora Dorotića te su zajedno krenuli u glazbenu igru.