Zebra Dots – Pet godina od objave debi-albuma „Walking On A Chance“!

by stu 23, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

Prije točno pet godina, hrvatsko-slovenska skupina Zebra Dots objavila je svoj debitantski album “Walking On A Chance”.

Osnovicu skupine činili su beat-majstor i producent Koolade te bubnjar Ivo Rimc, oko kojih su se okupili vrsni glazbenici – basist Jernej Kržič, klavijaturist Erik Marenče, gitarist Andraž Mazi i pjevačica Alexandra Sasha Danilova. Ovo je ujedno bio i prvi Kooladeov projekt u kojem se, uz producentsku, prihvatio i uloge pjevača.

Jedini zajednički album

Album je naišao na odlične glazbene kritike i podršku, kako u Hrvatskoj, tako i u ostatku regije. Predstavljen je kroz nekolicinu singlova – što uključuje i naslovni “Walking On A Chance” te “Don’t Try” s pratećim videospotovima, dostupnim na njihovom YouTube kanalu.

Budući da skupina Zebra Dots više nije aktivna, ovo im je bio jedini zajednički album, a te vrlo radne i aktivne 2012. regionalnu glazbenu scenu su obogatili s 13 autorskih pjesama, ispunjenih groove zvukom, autentičnim, živim i zavodljivim melodijama te funk, pop, dance i r&b elementima. Sve pjesme skupina je snimila uživo u studiju, bez korištenja dodatnih sampleova, a produkcijom izdanja bavio se vokal i talkbox benda, Koolade.

Album “Walking On A Chance” dostupan je na Deezeru i Google Playu.