Podijeli objavu

Svi smo ovih dana opsjednuti nogometnom euforijom, naša reprezentacija utakmicu protiv Rusije igra u subotu 7. srpnja. No nećemo puno o nogometu tu smo zbog glazbe. Tha Frajle u subotu nastupaju na Tvrđavi sv. Mihovila pa je zbog utakmice pomaknut termin održavanja koncerta. Umjesto u 20 koncert počinje u 22 sata. Nakon utakmice i nadamo se slavlja vidimo se na najljepšoj pozornici na rasprodanom koncertu popularnih Frajli.

A zavodljivim taktovima pjesme „Nije ovo tuga“ The Frajle najavljuju svoj veliki koncert u Šibeniku, gdje ih publika već nestrpljivo iščekuje!

U vrijeme kada većina glazbenika predstavlja pjesme za ubrzane ljetne dane, The Frajle donose pjesmu za zavodljive ljetne noći. Riječ je o novom singlu, pjesmi „Nije ovo tuga“ koja se nalazi na njihovom aktualnom albumu „Ljubav na dar“. Videospot za pjesmu podsjeća na filmove iz 60-ih, jazz klubove, nostalgiju, tugu, ljubav…

„Publika je navikla od nas čuti većinom brze pjesme, a mi smo se ovaj put odlučile za baladu, životnu i iskrenu. Fantastična redateljica Mare Milin uspjela je prikazati istančane emocije u crno-bijelom filmu od 3 minute a snimanje je prošlo opušteno, zabavno i profesionalno.“ – opisale su The Frajle.

Foto: Mare Milin

Pjesma govori o rastanku i baš kao u ljetnim večerima, noć je duga a sa pjesmom se lakše rastaje. Svoje viđenje pjesme „Nije ovo tuga“, redateljica Mare Milin pretočila je u crno-bijeli video spot i opisala: Ovo je pjesma o rastanku, a za mene, rastanak je praznina…Crna pozadina, velik i prazan prostor u kojem se samoća još jače vidi. Jedan protagonist, a to je Marija, pjeva i gestikulacijom lica sugerira bol i sve osjećaje koje prolazi. Ostatak Frajli su u spotu promatrači, a postoji još i ON, nepoznati muški lik. Je li pjesma za njega? O rastanku s njim? Ili je on jednostavno samo osoba koja održava ritam pjesme, lupanjem po žicama i drvu kontrabasa?…

U subotu, 7. srpnja od 22 sata zidinama Tvrđave Sv. Mihovil u Šibeniku odjekivat će pjesma, ljubav i smijeh, sve ono što Frajle jesu. Četiri dame, Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena Buča i Nevena Buča uspijevaju u onome što mnogima ne polazi za rukom – na svojim koncertima satima drže publiku napetom i na nogama, izvodeći skladbe u rasponu od ruske ciganske, svojih vlastitih pjesama do aktualne pop-rock glazbe. Nastupi The Frajli nisu tek izvedbe pjesama, već interakcija s publikom, neopterećeno uživanje u glazbi te puno pozitivne energije i radosti.

Sve to spojit će se u jednu nezaboravnu noć pod zvjezdanim nebom, s pogledom na more, uz ljetni povjetarac i najpoznatije pjesme ove uistinu posebne glazbene četvorke.