Podijeli objavu

Kako su upravo javili iz organizacije Changer festivala koncert Jessie Ware koji se trebao održati u nedjelju na Tvrđavi sv. Mihovila, zbog nepovoljnog vremena premješta se u sportsku dvoranu na Baldekinu.

Talentirana britanska glazbenica unikatnog soulful vokala – Jessie Ware, vraća se pred hrvatsku publiku koja će tako imati priliku čuti kako uživo zvuči njen aktualni, treći po redu studijski album „Glasshouse“, a svoje mjesto na set-listi sigurno će naći i njeni prepoznatljivi singlovi „Wildest Moments“, „Say You Love Me“, „Tough Love“…

Album „Glasshouse“ Jessie Ware predstavila je krajem prošle godine, a s izdanja su se do sada istaknuli singlovi „Midnight“, „Selfish Love“, „Alone“ i „Sam“, čiji prateći videospotovi su dostupni na njenom YouTube Vevo kanalu.

Jessie Ware na spomenutom je izdanju surađivala s glazbenim imenima kao što su STINT, Kid Harpoon, Felix i Hugo White (The Maccabees), Ed Sheeran te njen dugogodišnji suradnik i prijatelj Benny Blanco. Kako je i sama otkrila, novi album koji donosi 12 pjesama u standardnom izdanju, odnosno 17 u deluxe obliku, bavi se temama obitelji, ljubavi, burnih odnosa te majčinstva.

Naslov albuma inspiriran je pjesmom Edwarda Thomasa – „I Built Myself a House of Glass“, a po objavi izdanja iskreno je progovorila o tome kako „Glasshouse“ smatra svojim najvažnijim albumom do sada: „Mislim da izdanje pokazuje više. Vidjet ćemo da li ljudi to žele. Mislim da sam napredovala, i vjerujem da sam spremna zauzeti ‘ovo je moja karijera’ stav“.

Široj publici Jessie Ware predstavila se 2012., odličnim prvijencem „Devotion“, koji je ubrzo postao jedno od ponajboljih debitantskih izdanja te godine. S albuma su se posebno istaknuli singlovi „Wildest Moments“ i „Imagine It Was Us“, a favoriti fanova diljem svijeta postale su i pjesme „Running“ i „If You’re Never Gonna Move“. Dvije godine nakon prvijenca, predstavila je i svoj drugi po redu studijski album, naslova „Tough Love“, s vodećim singlovima „Say You Love Me“ i naslovnim „Tough Love“,

Upravo je u sklopu europskog dijela koncertne turneje i promocije debi-albuma „Devotion“ u ožujku 2013. godine po prvi put nastupila u Hrvatskoj, te u rasprodanoj zagrebačkoj Tvornici kulture uživo predstavila svoju sofisticiranu brit-soul i pop mješavinu žanrova. Te iste godine, početkom rujna, nastupila je i u Rovinju, u sklopu britanskog Unknown festivala.

Svojim nastupom u sklopu Changer događanja, Jessie Ware se vraća pred hrvatsku publiku te će tako obogatiti i kulturni program Šibenika, a vjerujemo da će svojim nastupom kreirati jednu od najljepših koncertnih večeri ovog ljeta.

Tijekom četiri dana događanja u srcu Šibenika, od 23. do 26. kolovoza, Changer će drugu godinu zaredom okupiti vrsne stručnjake, nositelje tehnoloških, umjetničkih, društvenih i komunikacijskih promjena, a bogati konferencijski i multimedijalni program popraćen je i interesantnim koncertnim događanjima, gdje će nastupiti Inner Circle (24.8.), Darko Rundek (25.8.) te Jessie Ware (26.8.).

Više informacija o Changeru i ulaznicama pronađite na changer.hr.

Album „Glasshouse“ hrvatskoj je publici dostupan u digitalnom obliku (putem Deezera i Google Playa), a u prodaji je dostupno i fizičko izdanje (CD + vinil).