Završila je “Velika rock eksplozija #10”

by lis 10, 2017Domaća glazba, Festivali, Koncerti, Vijesti

Velikim koncertom u prepunom zagrebačkom klubu Boogaloo (6.10.) završilo je jubilarno, deseto izdanje “Velike rock eksplozije”. Koncert su otvorili mladi karlovački “razbijači atoma”, bend EoT, a nakon njih je okupljene zabavljala kultna zagrebačka Phantasmagoria. Vrhunac večeri bio je nastup brkatih Riječana iz Grupe Let3, koji je atmosferu u publici doveo do usijanja.


EoT

Festival je otvoren dvodnevnim (30.9. i 1.10.) događanjima u galeriji Greta, gdje su se održali nastupi grupe EoT i Antonina, izložba fotografija i raznih memorabilija s prvih deset godina “Velike rock eksplozije” te predstavljanje dvostruke CD kompilacije “Velika rock eksplozija #10”.


Dio izložbe “Velika rock eksplozija 2008 – 2017”

Antonino u galeriji Greta

U ponedjeljak, 2.10. u studiju ponajboljeg hrvatskog producenta Srđana Sekulovića Skansija, na ekskluzivnom koncertu za desetak probranih ljudi, svirao je zagrebački bend Dosh Lee, dok je dan kasnije u glazbenoj knjižari Rockmark nastupio velikogorički sastav Mel Camino. Tom je prigodom Zlatko Majsec, frontmen Mel Camina promovirao svoju debitantsku knjigu “Frik iz kvarta”.

Mel Camino u Rockmarku

Središnji događaj desetog izdanja festivala održan je u srijedu, 4. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture, gdje su u popunjenom klubu svirala četiri odlična mlada benda – Slonz, Tyger Lamb, Kočnica i Rens Argoa. Koncert je dogovoren u suradnji Velike rock eksplozije i banjalučkog Demo festa, najvećeg regionalnog festivala demo bendova, koji je ove godine također proslavio desetu godišnjicu.


Slonz u Tvornici

Blues dan desete “VRE” odvio se u četvrtak, 5.10. u dvorani Zagrebačkog kvarteta uz koncert Tomislav Goluban Chicago Projecta. Posebno oduševljenje publike je izazvao gost iznenađenja – najbolji gistarist među skijašima – legendarni Ivica Kostelić.


Tomislav Goluban Chicago Project i Ivica Kostelić

Najuspješnija godina festivala

Deseto izdanje festivala je još jednom potvrdilo da je Velika rock eksplozija festival koji je prvenstveno namijenjen kvalitetnim, mladim i neafirmiranim bendovima, ali uvijek pronađe mjesto i za etablirane izvođače koji su svojim djelovanjem ostavili značajan trag u proteklom periodu. Po mnogima je ovo bila najuspješnija godina festivala… Vidimo se iduće godine na “Velikoj rock eksploziji #11”!