Zatvaranje sezone Fort Punta Christo, uz Slurp! i Showcase pozornice

by ruj 19, 2017Festivali, Strana glazba, Vijesti

Bogata sezona 2017. na pulskoj tvrđavi Punta Christo je skoro iza nas. Nakon Seasplash, Dimensions i Outlook festivala te brojnih klupskih večeri, koncerata, izložbi, projekcija filmova na krovu tvrđave možemo reći kako je ovo ljeto tvrđava ponovno biti središte zabave i više ugodnog druženja. Sezona je krenula 20. lipnja tradicionalnim 3ple Dubble Trubble partijem, a zadnji događaj 23. rujna bit će party na dva floora s bogatim line-upom kojeg predvode dva domaća glazbena talenta koja su već izgradila zavidnu međunarodnu karijeru.

Marina već gotovo dvije godine vodi vlastitu etiketu ThanQ

Marina je jedna od najuspješnijih i najperspektivnijih hrvatskih DJ-ica i producentica koja je karijeru započela 2005. godine. Od tada, pa do danas, Marina je prošla sve, od regije i okolnih zemalja, preko Ibize, pa sve do Kolumbije i Amerike, pa možemo reći da se njezin dubok i mračan zvuk već pronio svijetom, a priznanje je, između ostalih, došlo i kada je uvrštena na Beatport listu ‘Vizionarki elektronske glazbe’. Osim što je uspješna u DJ-ingu te u produkciji, Marina već gotovo dvije godine vodi vlastitu etiketu ThanQ, na kojoj je nedavno izašao i njezin novi remiks Marky Z – ‘Never Back Down’, koji je završio u Mixmag Top 10 najboljih regionalnih izdanja za svibanj. Svi koji su ikad prisustvovali Marininim setovima, znaju kakvu vožnju priušti, a u kombinaciji s Ušćem, bit će to prava poslastica za kraj ljeta.

Foto: facebook

Saša Jovanović, aka Life4Funk gostujući u mnogim klubovima bivše Jugoslavije postao je poznat po istančanom sluhu, izvrsnoj selekciji i specifičnoj povezanosti s publikom. Prije deset godina nastupa na Exit festivalu i priključuje se English breakfast organizaciji koja je zaslužna za veliki broj fantastičnih klupskih noći u Novom Sadu. 2012.godine odlučuje se vratiti u Hrvatsku i sada, nakon 22 godine iza pulta, živi u Rijeci i zajedno sa prijateljima vodi klub Crkvu.

Sa sjedištem u Oslu, Norveška, Paul je poznati akter na lokalnoj glazbenoj sceni. Držeći rezidencije u poznatom noćnom klubu The Villa, redovito održava i jednodnevne događaje na drugim prostorima koji se usredotočuju na kvalitetnu elektronsku glazbu, kao i brojne festivale u Norveškoj i inozemstvu. Budući da je DJ od 2003. godine, Paul ima širinu i dubinu iskustva koju pokazuje u svojim setovima, gdje se kvalitetna glazba iz širokog raspona žanrova čvrsto miješa kako bi predstavila emotivnu priču onima na plesnom podiju. Paul iznimno voli kontakt s publikom, odabirom beatova koji privlače pažnju i tjeraju na ples.

Sekwent karizmatični DJ, producent i vlasnik izdavačke kuće

Sekwent je postao glazbenik kada mu je otac kupio Bontempi synth. Čarobni zvukovi bili su neodoljivi i postavili su svrhu i put života za dječaka. U svojim dvadesetima, preselio se na Kanarske otoke, gdje je nastavio s DJ-ingom i organizirao underground zabave. U svom putu prema novom kutu svijeta – Skandinaviji, Sekwent se pridružio svom prijatelju Joaou, koji je kasnije postao bitan dio Sekwentovog života. Započeli su suradnju koja uključuje glazbenu produkciju, izvođenje, vizualnu zabavu i opremanje underground zabava. Ime je došlo prirodno: Nach Projekt. Danas je Sekwent karizmatični DJ, producent i vlasnik izdavačke kuće, a možete ga naći u Maura Records Studiu, sa sjedištem u Oslu.

Projekt Egoless nastao je 2009. godine od strane multiinstrumentalista i producenta Ognjena Zečevića koji svira i stvara glazbu od 1997. Tijekom godina surađivao je s različitim uspješnim bendovima i projektima širom Balkana, nastupajući više puta pred više od deset tisuća ljudi. Egoless istražuje spoj između duba, dubstepa i eksperimentalne elektroničke glazbe. Do sada je izdao 12 ploča na poznatim etikama iz Velike Britanije i SAD-a, kao što su System Music, Scotch Bonnet Records, Lion Charge, ZamZam Sounds. Egoless nastupa isključivo kao live act, koristeći razni hardver u live dubmixu. Egoless stalno nastupa u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Belgiji, Finskoj, Rusiji, Sloveniji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Latviji, Češkoj, Bosni, Srbiji, Hrvatskoj … Australiji i Novom Zelandu. Njegova glazba često se može čuti na BBC Radio 1, BBC Radio 1xtra, BBC Radio 6, SubFM, RinseFM, Ministry of Sound, Solomonic Radio i tako dalje. Nedavno je potpisao za Deep Medi, jednu od najutjecajnijih izdavačkih kuća u svijetu dubstepa i bass glazbe, a u 10. mjesecu nastupit će u kultnom Fabricu, na proslavi 18. godina tog kultnog londonskog kluba.

Više pratite na eventu