Naslovnica Festivali Zatvaranje sezone Fort Punta Christo 2018. uz Slurp! i Bass pozornice

Zatvaranje sezone Fort Punta Christo 2018. uz Slurp! i Bass pozornice

Podijeli objavu

Tvrđava Punta Christo se nakon uzbudljivog ljeta zatvara 22. rujna uz dva floora i dva velika regionalna glazbena imena. Na Slurp! flooru glavni gost je Dejan Miličević, jedan od najboljih regionalnih DJ-a i producenata s 20 godina karijere, a na bass flooru Rahamnee, autor najvećih balkanskih drum’n’bass hitova.

SLURP! Floor:

Tko god je u našoj regiji pratio elektronsku scenu i provodio vikende u klubovima, još od davne 1995.godine, zna za Dejana Milićevića. Prošle godine, jedan od najboljih regionalnih DJa i producenata, proslavio je 20 godina vrlo uspješne karijere. U svojoj bogatoj internacionalnoj karijeri Dejan je nastupao na svim najbitnijim festivalima i klubovima, od kojih bi istaknuli Boiler Room, EXIT festival (Srbija), Kazantip (Ukrajna), Dance Valley (Nizozemska), Monegros (Španjolska), Awakenings (Nizozemska), Sonus festival (Hrvatska), Tommorowland (Belgija), ADE (Nizozemska), Sonar festival (Španjolska), Tresor Berlin (Njemačka), Magdalena Berlin, Fabrik Madrid (Španjolska), Circuito (Brazil), M47 (Mađarska), Ambasada Gavioli (Slovenija), The Egg London (UK), Dom im Berg Graz (Austrija).

Dejanov stil bi se mogao opisati kao miks techno i house glazbe, gdje se isprepliću underground trackovi kako novije produkcije, tako i dašak starih dobrih klasika. 2011.godine Dejan je izdao svoj prvi album, ali do tada se već u Dejanovom opusu našlo više od 80 EP-jeva. Album Trust and the Purpose (Gillesku Records) rasprodan je u samo 5 dana. Njegov drugi album Just Keep Talking Girl izdan je 2012. na Plastic city labelu ostvario je veliki uspeh i primio odlične recenzije kako od kolega DJ-eva tako i od rasplesane publike. 2014. godine Dejan je otvorio vlastiti label pod nazivom Tit0 (Tit Zero Recordings ) gdje je na prvom izdanju gost bio legendarni techno mag – Dj Rush, a na zadnjem i perspektivni hrvatski producent Jan Kinčl Zero.

Dejan svojom glazbenom etiketom Tit Zero Recordings nastavlja s podrškom mladih producenata iz cijele regije i u stalnoj je potrazi za novim mladim talentima. Dejanov novi album Summation, izdan je u ožujku ove godine na poznatoj berlinskoj etiketi Plastic City.

BASS Floor:

Radan Đorđević aka Rahmanee pojavio se na beogradskoj i srpskoj sceni 1999.godine, rastući iz godine u godinu.

Rahmanee je svojim producentskim i DJ radom bio jedan od stvaratelja scene kod naših istočnih susjeda, te je isto tako majstorskim miksanjem jungle, drum ‘n’ bass i dubstep zvukova, dostigao visoku razinu kvalitete, ostvarivši snažan doživljaj prilikom nastupa uživo, postavši jedan od najtraženijih DJ-a na ovim prostorima.

Brojni festivali i samostalni nastupi ugostili su ovoga glazbenika te ga s ushićenjem ponovno pozivaju. Uz brojne remiks uratke, širem krugu posjetitelja, Rahmanee, će zasigurno biti najpoznatiji kao autor najvećih balkanskih drum’n’bass hitova, među kojima su Buđav lebac i Udarac. Njegov zadnji projekt je super bend Mini Linija koji uključuje članove bendova Darkwood Dub, Lira Vega, Jarboli…