Zaprešić boysi u Australiji i na Novom Zelandu snimili spot za prvu nenavijačku pjesmu ‘Moja’

Podijeli objavu

Zaprešić boysi još sabiru dojmove sa svoje prve australske i novozelandske turneje na kojoj su snimili spot za najnoviji singl „Moja“ koji u potpunosti izlazi iz okvira navijačkih tema na koje su njihovi fanovi navikli.

Boysi se ovoga puta dotiču bolne teme hrvatskog društva – masovnog iseljavanja Hrvata u potrazi za boljim životom. „Moja“ je dio trilogije započete 2016. godine koju čine još dvije pjesme slične tematike, „Sada odlazim“ i „Bez tebe“. Pjesmu su zajedničkim autorskim snagama napisali Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Marko Novosel, u izdanju diskografske kuće Rubikon Sound Factory.

Prepuni klubovi u Sydneyu, Melbourneu i Aucklandu te nevjerojatno topla dobrodošlica naših iseljenika koji su uglas pjevali sve pjesme bili su jaka motivacija Boysima da videospotom trajno zabilježe nezaboravnu avanturu i na najbolji način zaključe najuspješniju godinu njihove karijere. 2018. pamtit će zauvijek jer je upravo njihov ultimativni navijački hit „Igraj moja Hrvatska“ glazbeno obilježio Svjetsko nogometno prvenstvo i povijesni uspjeh naše reprezentacije. Pjesma se pozicionirala u kolektivnoj svijesti građana Hrvatske te dobila i službenu potvrdu uspješnosti – osvojila je nagradu publike Cesarica za hit mjeseca rujna i ulazi u najuži odabir pjesama za hit 2018. godine.

Dojmljivu će turneju Zaprešić Boysi pamtiti po gostoprimstvu australskih i novozelandskih Hrvata koji godinama prate i cijene njihov rad, a snimke s brojnih egzotičnih lokacija biti će dio dokumentarnog filma o fenomenu ovog jedinstvenog benda.