Zaprešić boysi krenuli na veliku turneju po Americi i Kanadi

by kol 21, 2019Domaća glazba, Izdvojeno, Koncerti, Vijesti

Nakon što su krajem prošle godine svojim energičnim koncertima oduševili publiku u Australiji i na Novom Zelandu, popularni Zaprešić Boysi već su spakirali kofere za novo veliko putovanje, a povod je turneja po gradovima Kanade i SAD-a.

Boysi nisu mogli ignorirati pozive hrvatskih iseljenika koji su, gledajući spektakularne snimke veličanstvenog dočeka Vatrenih prije godinu dana na kojemu je neslužbena himna bila pjesma „Igraj moja Hrvatska“, poželjeli uživo čuti i doživjeti dečke iz Zaprešića. Turneju počinju 23. kolovoza u kanadskom Windsoru, a nastavljaju dan poslije u Torontu te u Mississaguai gdje nastupaju čak dva dana zaredom, 31. kolovoza i 1. rujna. Nakon toga kreću u Sjedinjene Američke Države gdje 6. rujna u Chicagu počinju drugi dio turneje koji nastavljaju u Clevelandu 13. rujna, a veliko finale bit će koncert u New Yorku 14. rujna.

2018. godinu Zaprešić boysi pamtit će zauvijek po povijesnom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije, ali i po nestvarnom uspjehu njihove hit pjesme „Igraj moja Hrvatska“ koja se uvukla u srce čitave domovine i pritom zasluženo osvojila prestižne nagrade publike i struke – Music Pub Zlatka Turkalja za hit godine, Zlatni studio Jutarnjeg lista za grupu godine, Cesaricu za hit rujna te Cesaricu za pop pjesmu godine.

Zaprešić Boysi više od svega vole koncerte pred svojom vjernom publikom koja uglas s njima pjeva hitove za generacije „Srce vatreno“, „Samo je jedno“, „Neopisivo“, „U porazu i pobjedi“, „Boja mojih vena“, „Moja“ te najnoviji singl „Za ekipu“. U zadnjih godinu dana proputovali su tisuće kilometara, uveselili publiku diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske, Njemačke, Australije i Novog zelanda, a sada prvi puta imaju priliku predstaviti se brojnim iseljenicima Kanade i SAD-a, u čemu su im veliku podršku pružili Središnji državni ured za iseljene Hrvate i grad Zaprešić.

Na polasku sa zagrebačkog aerodroma Zaprešić Boysi sreli su Predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović koja im je poželjela sreću i fotografirala se s njima za uspomenu.