Zanimljiva suradnja Pavela! Aljoša Šerić: “Što sam stariji to više slušam glazbu koja mi je obilježila djetinjstvo”

by svi 6, 2022Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

Nakon iznimno uspješnog albuma ‘Ennui’, zagrebačka grupa Pavel najavljuje novi, sedmi studijski album koji otvaraju neočekivanom, zanimljivom suradnjom s članovima benda čija je glazba, kaže nam Aljoša, obilježila njegovo djetinjstvo i odrastanje. Novi singl ‘Dani koji sjaje’ grupa Pavel snimila je s nekadašnjim članovima grupe Novi Fosili – Sanjom Doležal, Marinkom Colnagom i Vladimirom Kočišem Zecom.

“Što sam stariji to više slušam glazbu koja mi je obilježila djetinjstvo, a ova pjesma je inspirirana prekrasnim albumima Novih Fosila iz sedamdesetih i osamdesetih godina. Nevjerojatan je privilegij surađivati s ljudima koji su uljepšali moje odrastanje i još sam uvijek u čudu da su pristali sudjelovati u snimanju. Hvala im neizmjerno.” – poručio je Aljoša o novoj pjesmi koja svojom energijom, a i samim nazivom, najavljuje vedrije i toplije dane ‘koji sjaje’, a Tonka nam je o pjesmi i samoj suradnji rekla:

Foto | promo

‘’Zahvalna na prilici da surađujemo  s divnima Sanjom, Zecom i Marinkom,  od njih se puno toga da naučiti, sve ono o čemu pjevao u pjesmi oni zaista i potvrđuju,  svojom pozitivom  i zaraznom energijom. Nadam se da će se to prenijeti i na slušatelje.  Malo prkosa životu.’’

Autorski potpis i ovog puta pripada Aljoši Šeriću, uz producenta Jeru Šešelju koji je ovog puta uz Aljošu koautor glazbe i aranžmana, dok je Dalibor Grubačević raspisao aranžman gudača. Na pjesmi su uz Sanju, Marinka i Zeca prateće vokale pjevali Nataša Mirković i Vladimir Pavelić Bubi, članovi zadnje postave Novih Fosila, uz još Dariju Hodnik i Dragana Brnasa. Video ekranizaciju pjesme, koja bez sumnje u nama izaziva osjećaj nostalgije za nekim minulim vremenima, u priču je upakirao Radislav Jovanov Gonzo.

Foto | promo

‘’Iznenadio nas je, ali jako razveselio poziv na suradnji s Tonkom, Aljošom i dečkima. Kad smo čuli pjesmu, odmah smo rekli – to je kao stvoreno za nas! Pjesma je moderna, a opet lagano retro. Pravi primjer pop glazbe kakvu mi izvodimo godinama. Snimanje u studiju proteklo je veselo i uz puno smijeha, a tako je bilo i na snimanju spota. Vratili smo se na trenutak u kraj sedamdesetih i drage mi osamdesete. Nadam se da će se ova pjesma svidjeti publici, kao što je i nas očarala.’’ – govori Sanja Doležal.

Novim singlom ‘Dani koji sjaje’, osim što najavljuju novi album, Pavel podsjeća i na najavljeni koncert na Ljetnoj pozornici Tuškanac 29.6., za koji su ulaznice već u prodaji putem sustava Eventim i na prodajnim mjestima Eventima! Zelena oaza usred grada bit će savršena kulisa za bezvremenske hitove Pavela koji će nam donijeti presjek iz svih faza benda s dosad objavljenih šest studijskih izdanja, ali i premijerno uživo izvođenje upravo objavljene pjesme!