Podijeli objavu

Točno tjedan dana do devetog izdanja Regius festivala u Barcodeu će se u petak, 5. srpnja održati veliko zagrijavanje za dosad najambicioznije izdanje domaćeg alternativnog festivala koji je tijekom godina prerastao svoje zacrtane granice.

Jedino je pošteno bilo da Regius u svom gradu za promo večer dovede jedan od malobrojnih aktivnih šibenskih autorskih rock bendova, a to je Reah koji čine Tomislav Šanić, Ivan Ković i Šime Petrić.

Bend je osnovan 2016. godine od kada su objavili niz autorskih singlova na svom YouTube kanalu, održali velik broj koncerata i putem stekli vjerne fanove koji su prepoznali njihov kvalitet. Isto se dogodilo i od strane struke koja ih je 2018. godine proglasila pobjednicima u Splitu na Festivalu autorskih bendova [email protected]

„ U petak možete očekivati autorske pjesme uživo, ali bit će tu i covera alternativnih rock i grunge bendova s početka devedesetih u našem aranžmanu. Rock ‘n’ roll lives forever“, poručio je frontman benda Tomislav Šanić.

Dok će dio benda skupljati utiske nakon svirke, Šime Petrić neće tratiti vrijeme te će uskočiti za DJ pult zajedno s Ivom Ercegom. Njih dvojica čine duo Škalja & Sokol koji su s vremenom postali svojevrsni zaštitni znak velikog broja after partyja Udruge P.A.R.K. koja stoji iza Regiusa i kulturno-glazbene manifestacije Kulturaljka.
Škalja, tj. Šime Petrić, poručio je da ovaj put spremaju muziku u Regius điru.

„Nema techna, Colonije, nema Cro danca nego sve od rapa do hard cora“.

Osim njihovih nastupa, netko od posjetitelja će kući otići s festivalskim upadom.

Regius #9 je na rasporedu 12. i 13. srpnja kad će velikim praskom otvoriti Martinsku. Prve večeri će svirati bendovi koji nikad nisu svirali u Šibeniku, a to su redom: Cold Snap, Sajsi MC, Električni orgazam i Zoster. Druga večer je rezervirana za Them Moose Rush, Stoku, Eyesburn i Linkin Park tribute band – Piknik Park.

Uz njih će program tijekom poslijepodnevnih i ranojutarnjih sati obogatiti DJ aktovi: Daboo, Rofellos, Babilonska, Los Santos i naravno Škalja & Sokol.

Festivalske ulaznice po cijeni od 120 mogu se kupiti OVDJE:, a aktualna je i akcija 4+1 preko entrio sustava.

Organizatori su također pustili u prodaju i dnevne ulaznice koje se mogu kupiti u Šibeniku, Zadru i Splitu.