Podijeli objavu

Ljetna Scena Amadeo svoju će bogatu kulturnu ponudu za ovu godinu zaokružiti s čak dva koncerta Matije Dedića! Ovaj vrsni pijanist i jazz glazbenik zaštitno je lice Scene Amadeo na kojoj je od samih početaka uz Gabi Novak i Arsena Dedića. Na zagrebačkom Gornjem gradu, Matija će održati koncerte pod nazivom “Matija i prijatelji”, a kako sam naslov nagovješćuje, uz njega će nastupiti njegovi prijatelji i kolege s kojima surađuje dugi niz godina.

Na prvom koncertu, u srijedu, 30. kolovoza, Matija će nastupiti uz sjajnu Lidiju Bajuk čija će vokalna interpretacija uz gitaru sigurno dati poseban čar ljetnoj večeri, a publici će se predstaviti i Sara Renar kojoj će ovo biti prvi nastup na Sceni Amadeo. Posebna gošća večeri je Merima Ključo, svjetski poznata harmonikašica koju je zagrebačka publika imala prilike vidjeti na koncertu s Miroslavom Tadićem. Nastup Matije Dedića i Merime Ključo promocija je i Matijinog aktualnog albuma “Male ljubavi… (susreti)”, s kojeg će izvesti nekoliko skladbi.

Iduće večeri, u četvrtak, 31. kolovoza Matija će ugostiti skladatelja i pijanistu Mateja Meštrovića,  poznatog splitskog glazbenika Tedija Spalata te Kristijana Beluhana, jednog od najboljih domaćih muških vokala. Spoj dalmatinskog šarma, šansone, jazza te world musica uz dvojicu virtuoza na klaviru svakako će biti završetak sezone kakvu 18. godina ljetne Scene Amadeo zaslužuje.

Informacije o ulaznicama za Scenu Amadeo pronađite na: http://www.scenaamadeo.hr/hr/ulaznice

Osim ova dva koncertna bisera, Matiju Dedića u prvoj polovici rujna očekuje još jedan poseban koncert. U predivnom ambijentu Kneževog dvora u Dubrovniku, u četvrtak, 14.9., ponovo će uz Merimu Ključo, Matija odsvirati skladbe sa svog novog albuma.

slika 620px

“Male ljubavi…(susreti)” neki su glazbeni kritičari već prozvali svojevrsnim nastavkom sjajnog i Porinom nagrađivanog albuma „Matija svira Arsena“. Album otvara Merimina i Matijina interpretacija legendarne skladbe Zdenka Runjića “Potraži me u predgrađu”, a na albumu se još nalaze interpretacije klasika Arsena Dedića kao što su “Odlazak”, “Otkako te ne volim”, “Vraćam se”, “O, mladosti” i “Što me čini sretnom”, Zlatana Stipišića “Divji cvit”, Kemala Montena “Nije htjela”, još jedan Runjićev evergreen “Molitva za Magdalenu” te tradicionala kao što su “Što te nema” i “Kradem ti se u večeri”.

Album su snimali Silvio Pasarić i Domagoj Perišić u ZKM-u & Sipa Music Studiju, za miks je bio zadužen Silvio Pasarić, a za mastering Domagoj Perišić. Produkciju potpisuju Silvio Pasarić i Matija Dedić. Fotografije na albumu potpisuje Ivo Dunat, a sjajno likovno oblikovanje Ana Nikolić Baće.

Album “Male ljubavi (…susreti)” po cijeni od 89 kuna kupite na prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na poveznicama:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=942875
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1246309571
Amazon: https://www.amazon.com
Deezer: http://deezer.com/album/42851411