Podijeli objavu

Pred Prljavim kazalištem još je jedan podvig za legendu, koncert koji će se pamtiti i o kojem će se pričati desetljećima.

40 fenomenalnih glazbenih godina obilježiti će u svom Zagrebu, na jednom od rijetkih neosvojenih koncertnih prostora. Stadion u Kranjčevićevoj ulici, u četvrtak 31.05. na sam Dan grada Zagreba, biti će savršena pozornica za proslavu jubileja jednog od najdugovječnijih i omiljenih rock bendova svih generacija.

Zagreb i Prljavo kazalište, neraskidivo su povezani svih ovih godina, a takva imena nedvojbeno zaslužuju rođendanski glazbeni spektakl, na tako atraktivnom prostoru.

Ovaj koncert bit će ‘šlag na tortu’ proslave velikog jubileja – 40 godina na glazbenoj sceni, kojeg Prljavci i njihovi fanovi obilježavaju nizom koncerata, te velikom australskom i američko-kanadskom turnejom.

‘Antologija’ Prljavo kazalište – design by Igor Kelčec

Glazbena priča kreće sutra 07.02. u Sloveniji, odnosno Ptuju i tamošnjoj karnevalskoj dvorani. Dva dana kasnije 09.02., održati će veliki Valentinovski koncert u Osijeku, dvorana Gradski vrt. Prigoda je to da Prljavci na neki način nastave cijeli niz nezaboravnih nastupa u Osijeku, od dvorane na Zrinjevcu, Copacabani ili Trgu Ante Starčevića, gdje su uvijek priredili nezaboravne večeri pravog rock`n`rolla. Ulaznice za osječki koncert potražite putem sustava ticketshop.hr.

Četiri desetljeća druženja i strasti koja ne jenjava, sa svojom će publikom svih generacija, nastaviti šestodnevnom turnejom po Australiji, koja je na rasporedu od 15. do 24.02.. Iz dana u dan, Prljavci će nastupati u najuglednijim koncertnim prostorima, najvećih gradova, 15.02. Pertha, 16.02. i 22.02. Melbournea, 17.02. Brisbanea, 23.02. Adelaide i 24.02. Sydneya.

Svaki novi koncert legendarnih Prljavaca, bit će prava retrospektiva njihovog stvaralaštva, protkana bezbrojnim megahtovima koji i danas kao magnet privlače fanove. Odlična vibra i žar sa kojim nastupaju ne blijede, fanovi to prepoznaju i obožavaju, pa su i dalje jedan od najtraženijih bandova. Dokaz tome je i velika tuneja po Americi i Kanadi, koja ih očekuje od 27.04. do 06.05., a uključuje niz gradova od Toronta, Vancouvera, preko New Yorka, L.A. i San Josea.

07.02. Slovenija, Ptuj, karnevalska dvorana

09.02. Hrvatska, Osijek, dvorana Gradski vrt

15.02. Australija, Perth, Rosemount Hotel, Perth TBA

16.02. Melbourne, Max Watt’s House of Music

17.02. Brisbane, Woolly Mammoth

22.02. Melbourne, Max Watt’s House of Music

23.02. Adelaide, Fowlers Live

24.02. Sydney, Max Watt’s House of Music

27.04. Kanada, Toronto, Phoenix Concert Theatre

29.04. Amerika, New York, The Cutting Room

04.05. Amerika, Los Angeles

05.05. Amerika, San Jose

06.05. Kanada, Vancouver

31.05. Hrvatska, Zagreb, stadion u Kranjčevićevoj

Svi koncerti ujedno su i odlična prigoda za promociju ultimativne zbirke ključnih pjesama Prljavog kazališta ‘Antologija’ u izdanju Hit Recordsa/Suzy, izdane u povodu četiri desetljeća glazbenog djelovanja. Ekskluzivni trostruki cd box ‘Antologija’, na jednom je mjestu po prvi puta objedinio 45 najvažnijih, najpamtljivijih i najpoznatijih pjesama, a kupiti ga možete u svim prodavaonicama dm-a, prodavaonicama nosača zvuka, kao i online na hitmusicbox.com.