Zagrebački bend Pijano Bar “napada sa svih strana”

by stu 22, 2017Domaća glazba, Koncerti, Nova izdanja, Vijesti

Pijano Bar istovremeno predstavljaju singl “Na planinama”, debitantski EP “Mali album” i najavljuju koncertnu promociju EP-a u Jiggy Baru. Uz to, snimili su i videospot za pjesmu “Smiraj”, koji će biti objavljen idući tjedan!

Picksiebner

Singl “Na planinama” je nastao u suradnji s prijateljskom grupom Picksiebner, snimljen je u studiju Zg zvuk, glazbeni producenti su Marko First i Hrvoje Prskalo, a autori glazbe Marko First i Marko Kova Kovačić, koji je napisao i tekst.”Pjesma po istinitom događaju, koji se zbio prije „nešto“ godina na lokaciji Bunjačkog brega iznad Nespeša (Zelinsko vinogorje). Uspješno je uhvaćen trenutak čiste ljubavi i sjedinjenja duša u svemiru. Zokiju iz Picksiebnera se tekst na jednom davnom tulumu strašno svidio, tada je pjesma bila previše romantična za tadašnje Valungare pa se dugo negdje zametnula, no nedavno na Risnjaku, gdje se na Dan Risnjaka sastaje ekipa iz šume, opet smo se sjetili pjesme i vrlo brzo i dogovorili suradnju. Snimanje je proteklo u emotivnom i prijateljskom ozračju kod Vidre u Zg zvuku… Baš smo se ježili dok smo je snimali. Grije iznutra.” – kaže Marko Kova Kovačić.

(P) & (C) Spona Digital, 2017.

Debitantski EP Pijano Bara “Mali album” sadrži pet pjesama, a članovi benda o njemu kažu: “Sagradili smo dom našim pjesmama, postavili bend na zdrave noge, ide zima i sklanjamo ih pod krov malog albuma. Intiman, a otvoren za sve ljude dobrog srca. Drago nam je da su pod tim krovom i Picksiebneri, koji su iz Skladišta duhana navratili do nas na kuhano vino i sarmu. Veliki doprinos zvuku i atmosferi dao je i naš stalni snimatelj i producent Hrvoje Prskalo Vidra. Album je digitalan, a stremi da slijedeće godine bude vinilan…”.

(P) & (C) Spona Digital, 2017.

1. Na planinama feat. Picksiebner
2. Javlja radio
3. Probajmo zajedno
4. Smiraj
5. Geronimo ( za sve ronioce )

Promocija EP-a “Mali album” će se održati u četvrtak, 23. studenog, u zagrebačkom kulbu Jiggy Bar. Uz koncert, posjetitelji će moći premijerno vidjeti i videospot “Smiraj”. Nastup Pijano Bara počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.