Podijeli objavu

U Vintage Industrial Baru održat će se treća po redu glazbena konferencija Zagreb Music Conference (ZMC). Ove godine konferencija se seli u ljetni period, i to za vikend 1. i 2. lipnja. U dva dana održavanja konferencije, posjetioci će moći prisustvovati nizu zanimljivih gostovanja, panela, radionica i tema te naučiti nešto novo po pitanju glazbene industrije u Hrvatskoj. Ovogodišnje izdanje, pored raznih zanimljivih imena, donosi nam i dva inozemna glazbena stručnjaka, belgijskog latino house DJ-a i producenta Jerryja Ropera, te njemačkog audio inžinjera Hans-Martina Buffa.

Jerry Ropero, ambasador je latino housea, DJ i producent rođen u Belgiji, poznat po hitovima poput „Coracao“ i „Fuck U“. Karijeru započinje priključivanjem glazbenoj grupi Natural Born Grooves, prilikom čega upoznaje Dj Mauija i Terri B!-ja, poznatijih kao Avant Garde, kada izdaju prvi hit “Get Down”, kojim su opstali na Billboard ljestvici Hot Dance Club Play više od 13 tjedana. Nakon toga, Ropero nastavlja glazbu izdavati samostalno, najviše radeći remixeve za druge glazbenike, te je s tim trakama objavljivan kao jedan od autora na raznim kompilacijama priznatim od kultnog Ministry of Sound-a. Tijekom života nastupao je u najvećim svjetskim klubovima, ali i surađivao s velikim glazbenim imenima kao što su Axwell, Tiesto, Armin Van Buuren. Početkom 2018. pokrenuo je novu diskografsku kuću “Mala Propaganda”.

Jerry Ropero

Hans-Martin Buff je audio inženjer od 1993. godine, a diplomirao je na fakultetu Music Tech

u Minneapolisu. Karijeru je započeo u američkom studiju Pachyderm, a zatim istu nastavio kao asistent na projektima poput albuma “Throwing Copper“ benda Live, prodanog u milijun primjeraka. Radio je u raznim rock’n’roll uporištima Minnesote, prije nego što je pronašao stalni posao u Paisley Park studiju slavnoga Princea, čiji je osobni audio inžinjer bio četiri godine. Tijekom tog perioda nije bio odgovoran samo za snimke tog talentiranog multiinstrumentaliste, već i za studijske poslove svjetski poznatih umjetnika i bendova kao što su No Doubt, Chaka Khan i Larry Graham. Obzirom da je rođeni Njemac, 2001. godine vraća se u svoju domovinu, gdje nastavlja karijeru kao samostalni audio inženjer te radi s nizom domaćih i međunarodnih talenata kao što su Mousse T. Yvonne Catterfeld, Zucchero, Eric Burdon, Roachford, Maxi Priest te The Scorpions.

Hans-Martin Buff

Kako pokrenuti vlastiti label, kako stvarati zvuk za video igrice, postoji li u Hrvatskoj produkcija filmske glazbe, samu su neka od pitanja na koja će posjetitelji dobiti odgovor 1. i 2. lipnja u Vintage Industrial Baru.

I ove će godine ulaz na Zagreb Music Conference biti besplatan za sve posjetitelje.