Zadarska proslava rođendana albuma „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“!

by kol 28, 2017Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Nakon što je krajem svibnja u Lisinskom održan veličanstveni koncert povodom 50. rođendana albuma „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ Beatlesa, u subotu 26. kolovoza na Poljani Šime Budinića, Zadrani su postali dio proslave ovog fantastičnog i legendarnog albuma Beatlesa.

Ovom nezaboravnom koncertu pridružili su se i zadarski band Songbusters te orkestar koji je sastavljen od članova Zadarskog komornog orkestra. Posebni gosti koji su također nastupili su vokalni sastav A.K.A. Crescendo, bivša natjecateljica showa The Voice, Zadranka Elena Stella, mladi virtuoz na gitari Frano Živković kao i mlada pjevačka nada Nika Pastuović.

Za ovu odličnu ideju kojom se želi obilježiti važnost i doprinos albuma „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ u svijetu glazbe i kulture zaslužan je The Beatles Revival Band jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova iz Rijeke, kao i aranžer i producent Olja Dešić koji je nekadašnji član The Beatles Revival Banda, ali je zbog ove posebne prilike okupio i Beatles Revival Orchestra. Dio ovog projekta su i Studio Maraton, Baba Production kao i agencija Hamar Media.

Na prepunoj Poljani Šime Budinića i u izvrsnim interpretacijama nekih od najvećih hitova Beatlesa kao što su Let it be, Hey Jude, Yellow Submarine, All my loving, We Can Work it Out, 8 Days A Week i She loves you zadarska je publika u trosatnoj svirci plesala i uživala u toj čarobnoj večeri.

Foto: Honza Veverka (www.honzaveverka.cz)