Podijeli objavu

Sinoć smo bili u Zadru u Arsenalu te smo slušali jedan od najpopularnijih bendova u regiji, S.A.R.S. Nakon kraće pauze od nekoliko mjeseci, bend se ponovno vratio na turneju. U međuvremenu su izdali dva nova singla, ‘Živim na Balkanu’ i ‘Ljubav umire’, a za posljednji je nedavno izašao i video spot.

Koncert je započeo oko 23 h, a trajao je skoro dva sata. U ta dva sata su pjevali neke od svojih najvećih hitova, kao što su ‘Lutka’, ‘Klinka’, ‘Perspektiva’, ali smo imali priliku čuti i neke pjesme koje dulje vremena nisu izvodili, kao što je ‘Neka te kraj mene’.

Posebno su nas iznenadili kada su na bisu premijerno izveli treći singl koji su tek najavili, ‘Teško je’. Frontmen benda, Žarko Kovačević nam je otkrio kako će novi singl biti izdan uskoro, ali u posebnom izdanju: “To će biti prva pjesma koju ćemo snimiti live, studijska verzija live izvedba, i jedina izvedba, neće biti klasično kao što smo do sada radili. Trebamo samo organizirati studio i kamere koje će to snimiti. Ujedno kada budemo snimali pjesmu, izbacit ćemo i spot za samu pjesmu”.

Iza novih pjesmi se kriju dva autora već dobro znana fanovima grupe S.A.R.S., a to su Dragan Kovačević, osnivač benda, koji je napisao tekstove pjesmi ‘Ljubav umire’ i ‘Živim na Balkanu’, i Tihomir Hinić, bubnjar, koji je napisao tekst za pjesmu ‘Teško je’.

Što se tiče tehničkog dijela koncerta, za dva sata nije došlo do nikakvih problema, a u koncertu se jednako moglo uživati u prvim redovima, na kraju dvorane, ali i na katu.

Zbog odlične energije koju je bend pružao s pozornice, a na što smo već navikli kada je u pitanju S.A.R.S., dobre energije nije falilo niti od strane same publike. Nakon skoro dva sata neprestanog skakanja, održao se i službeni after party u Q-baru.

S.A.R.S. čeka radno ljeto, a prvi koncerti koji slijede su već sljedeći tjedan u Njemačkoj, gdje će nastupati u Hamburgu, Kölnu i Stuttgartu.

Ana Šoda