Podijeli objavu

Nakon antologijskog nastupa na ovogodišnjem Antivalentinovu u Boćarskom domu, Zabranjeno pušenje vraća se u manje prostore, a to će, povodom 20 godina postojanja, biti klub Sax! u kojem su ove Sarajlije nastupile već tko zna koliko puta. Naravno da onda ova jubilarna sezona nije mogla proći bez njih.

Zabranjeno pušenje nastalo je 1980. godine kao klasičan “garage” band sastavljen od klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, legendarnu “Ulicu Fuada Midžića” u sarajevskom kvartu Koševo. Top lista nadrealista, novi primitivizam, Das ist Walter, Crko maršal, samo su neka od općekulturnih mjesta koja se vežu uz ovaj bend, a refrene njihovih bezbrojnih hitova pjeva nekoliko generacija s prostora ex-Yu.

Do sada su izdali 11 albuma. Ovom će prilikom promovirati posljednji od njih, „Šok i nevjerica“, koji donosi 14 novih pjesama, a videospotove su snimili za pjesme „Nova godina“ i bolno aktualnu „Irsku“. Bend čine pjevač i gitarist Davor Sučić, dugogodišnji bubnjar skupine Branko Trajkov, gitarist Toni Lović, basist Dejan Orešković, violinist i klavijaturist Robert Boldižar te saksofonistica i flautistica Lana Škrgatić, jedina članica.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna mogu se kupiti u Saxu, a na dan će, ako ih ostane, njihova cijena biti 120 kuna. Broj ulaznica je limitiran na 350.