Podijeli objavu

Bend nekada opisivan kao „jedan od najboljih koncertnih atrakcija u Velikoj Britaniji“ od strane Daily Telegrapha i „jedan od najboljih deset bendova na Glastonburiju“ od strane BBC 1, Wille & the Bandits objaviti će potpuno novi live album Living Free ovog travnja, upravo u vrijeme kada će se nalaziti na europskoj turneji, na kojoj će i promovirati ovo izdanje.

Album će isključivo biti dostupan na koncertima tako da će publika imati prilike kupiti nastup kojem su upravo prisustvovali.

Wille & the Bandits poznati su kao grupa koja ide dalje od onoga što se očekuje od benda u rock areni, vode žanr ka nepoznatom teritoriju, kombiniraju nagrađivano glazbeno umijeće sa sposobnošću stvaranja fantastičnih pjesama bez kompromisa. Svaki član benda može svirati više instrumenata istovremeno, među kojima su mohan venna ili djembe koje se ne viđaju tako često u zapadnoj muzici i gotovo nikad u blues rock žanru.

„Društveno angažirani tekstovi i instrumentacija iz čitavog svijeta stvaraju najsvježiji zvuk koji nismo čuli godinama unazad“ CLASSIC ROCK MAGAZINE

Tekstovi mnogih pjesama Wille Edwardsa prodiru duboko. Neki nas vode na put samospoznaje, drugi se besprijekorno bave globalnim pitanjima kao što su klimatske promjene i imigracija, ali u maniri koja ne zvuči pretenciozno, prisilno i propovjednički. Kao i mnogi sjajni bendovi oni svoju poruku prenose putem moćnih pjesama, a kada oslobode snažniju, žešću strane svoje muzike, mogu svirati sa najboljima kao što je turneja sa grupom Deep Purple i dokazala. Sa druge strane, nježnija strana glazbe benda Wille & the Bandits sadrži gotovo poetske, antemske kvalitete dovodeći je u usporedbu sa Bob Dilanom i Benom Harperom.

Snaga glazbenika u bendu i njihova sposobnost da privuku ljubitelje svih glazbenih žanrova, osigurala im je sudjelovanje na rock, folk, blues i jazz festivalima po cijelom svijetu te im priskrbila priznanja kritike. Ne postoji mnogo ljudi kojima kad pogledaju ovaj bend, bez obzira na glazbeni ukus, ne ispadne čeljust.

Fanovi bendova u rasponu od Led Zeppelina i Pink Floyda preko Pearl Jama do John Butler trija trebali bi poslušati ovaj bend. Ukoliko želite čuti grupu koja rock glazbu uvodi u novo poglavlje ne tražite dalje od benda Wille & the Bandits.