‘Vrime ljubavi’ novi je singl grupe Ocean

Podijeli objavu

Splitska grupa Ocean predstavlja svoj novi singl “Vrime ljubavi”. U ovoj pjesmi grupa Ocean se autorski vratila svojim splitskim korjenima, prepoznatljivom dalmatinskom urbanom pop zvuku “Oliverskog ugođaja” i klasičnoj mediteranskoj produkciji obogaćenoj brass sekcijom i bogatom linijom pratećih vokala koji ovoj pjesmi daju taj poseban “morski” šarm i posoljenu atmosferu, posebno u melodičnom refrenu dostojnog San Removskih pozornica.

Kroz pjesmu se provlači priča o sunčanom Splitu, o njegovim užurbanim ulicama okupanim suncem na kojima se svakodnevno događa ljubav, i na kojima se u mnoštvu lica trazi ono “naše” i “nama jedino važno.

“Nek sunce ljubavi sa neba sja,
U našim srcima nek zapali plam” …

… dio je refrenskog stiha, u kojem nas autor u prenesenom značenju poziva da se “sunčamo”, da se prepustimo tom suncu ljubavi koje sa neba sja i naša srca priprema za romansu i ljubav. Sunčana splitska riva i njene kalete svakako su najbolje mjesto za ovakav scenarij i ljubavni zaplet u kojem samo Fortuna, ta božica sreće, svojim krikom kroz dah maestrala može donijeti taj konačni smiraj i vrime ljubavi. Topla i izrazito melodična mediteranska pjesma koju je sam autor u produkcijskom i aranžmanskom procesu namjerno “prepustio” aranžmanskoj jednostavnosti kroz dominantnu brass liniju i prateće vokale kako bi naglasio čistu liniju refrenske melodije.

Gitarske dionice nedavno preminulog splitskog virtuoza Mladena Maguda pjesmi daju poseban štih, tu posebno treba izdvojiti izvrstan gitarski solo uvod u pjesmu po kojoj je prepoznatljiva i po kojem se odmah čuje ta osebujna glazbena plemenitost ovog velikog splitskog glazbenika. Pjesmu i ovaj put autorski i producentski potpisuje Dino Damir Pleština, splitski skladatelj koji autorski i producentski stoji iza grupe Ocean.
Pjesma je i ovaj put snimljena u splitskom studiju ‘Kužina’ producenta Siniše Ivelića, a u vokalnoj izvedbi Gordana Bulića izvrstanog splitskog gitariste i pjevača koji se grupi pridružio prošle godine.

Grupa najavljuje i ponovnu suradnju sa izvrsnom splitskom pjevačicom i prima violinisticom splitskog HNK Maricom Vilibić na brzoj funky-pop pjesmi ‘Još molim se za nas’, koju će na društvenim i streaming platformama objaviti početkom mjeseca travnja.