Podijeli objavu

Bilo je sigurno da će novim studijskim albumom “Vrijeme” Parni valjak izazvati veliku pozornost publike i kritike.

Najbolji regionalni pop-rock bend ovih dana može se pohvaliti kako već tjednima obitavaju na prvom mjestu nacionalne HR Top 40 liste prodaje albuma koju vodi Hrvatska diskografska udruga. Iza njih je više od 40 godina glazbene karijere, a kraj 2018. godine obilježio je upravo novi album s 13 pjesama koje potpisuje Husein Hasanefendić Hus, a osim njega produkcijom se pozabavio Marijan Brkić Brk. Neke od pjesama već smo imali prilike čuti, a neke su premijerno predstavljene upravo izlaskom albuma. Hitovi kao što su “Vrijeme”, “Prolazi sve, zar ne”, “Opet se smijem” i “Otkud ti pravo” osvajali su radijske postaje i završavali na prvim mjestima nacionalnih i regionalnih top lista.

Oko svega se slažu i glazbeni kritičari pa Dubravko Jagatić za Nacional piše:
“Parni valjak sve ove godine uspijeva držati konstantu kvalitete, koju su ovim albumom samo podcrtali i dali do znanja da itekako još uvijek treba računati na njih. Jedan od njihovih boljih albuma u karijeri.”

Izvor: Facebook Parnog valjka

“Parni valjak novim albumom potvrđuje se kao institucija domaće srednje struje koja ne posustaje, iduće 2020. godine slavi 45 godina postojanja i predstavlja najdugovječniji domaći bend koji, izuzev nekoliko godina stanke, svira u kontinuitetu od 1975. Dok mnogi drugi snizuju troškove koncertnih produkcija i pokušavaju se ponašati “racionalno”, upravo je profesionalna ‘iracionalnost’ Parnog valjka ono što ih tjera naprijed. Slično je i u tonskom studiju u kojem su posljednjih godina snimili nekoliko uspješnijih singlova i sada im pridodali nove pjesme koje čine ‘Vrijeme’ logično sklopljenim albumom, a ne slučajnom kolekcijom pjesama.” – piše Hrvoje Horvat za Večernji list.

Početak godine, osim sjajne vijesti da već tjednima imaju najprodavaniji album u Hrvatskoj, obilježilo je i priznanje prvog izdanja “Music Awards Ceremony” za najbolju rock pjesmu (“Vrijeme”) prema izboru radijskih postaja.

Ispred njih je i nova koncertna sezona, a već u ožujku putuju u Kanadu na mini turneju. 1. ožujka nastupaju u Calgaryju, 3.3. su u Vancouveru, tri dana kasnije u Windsoru, a 8. ožujka u Torontu.