Podijeli objavu

Dundov u subotu zagrijava publiku za Kristijana Molnara i After Affair, Jinxi u Hangaru imaju ‘warm up’ za Dom sportova, a stižu i Kries te 50 posto Silicone Soula

Gostovanjem Petra Dundova u klubu Kuglana u subotu 17. veljače, u Šibeniku započinje vrhunac zimske glazbene sezone koja obiluje nastupima domaćih i stranih imena.

Dundov je gost na večeri Opposite šibenskog DJ-a Lawrence Kleina, rezidenta Kuglane koja klupski program odnedavno organizira svakog vikenda, s naglaskom na melodičnu elektrioničku glazbu. Svjetski poznati glazbenik nedavno se vratio u Hrvatsku s turneje po Australiji, a usput je nastupao u Singapuru i Tokiju pa u Dalmaciju donosi dašak egzotike s drugih kontinenata.

Vikend iza Dundova na rasporedu je humanitarni party ‘Kuglana gori za Skipper’ na kojem će lokalni DJ-i prikupljati novac za obnovu poznatog šibenskog lokala koji je nedavno izgorio u požaru. Nešto kasnije, 10. ožujka, održava se redovita večer Stereo Pulse na kojoj nastupaju Bake Junior i Tabula, a najavljeni su i nastupi Fabiana Mateše, Foxya i drugih domaćih i gostujućih DJ-a.

Prije gostovanja trenutačno najzanimljivijih inozemnih imena iz regije u travnju, beogradskog DJ-a Kristijana Molnara (07.04.) i sarajevskog dvojca After Affair (21.04.), u Kuglani je 24. ožujka ‘warm up’ party rock fešte Kulturaljka na kojem će nastupiti poznati šibenski electro fusion bend The Fogsellers, nakon kojeg će publiku ‘all night long’ zabavljati njihov frontman Fikcio Monger.

Kulturaljka je na rasporedu 30. ožujka i to je osmo izdanje poznate dalmatinske rock smotre koja će ove godine ugostiti Jinxe, Kries i treći bend čije ime tek treba biti otkriveno.

Zanimljivo je da je nastup Jinxa na ovogodišnjoj Kulturaljci ujedno i službeni ‘warm up’ za njihov veliki koncert u zagrebačkom Domu sportova 4. svibnja, u povodu 20 godina postojanja tog velikog hrvatskog benda koji je oduvijek povezan sa Šibenikom i šibenskom publikom pa nije čudno da avantura pred Dom sportova počinje upravo u tom dalmatinskom gradu.

Na istoj lokaciji Hangara u bivšoj vojarni Bribirskih knezova u Šibeniku, gdje se osmu godinu za redom održava Kulturaljka, početkom ožujka je i dvodnevni event elektroničke glazbe na kojem će, među ostalima, nastupiti i škotski glazbenici Gary Beck i Graeme Reedie iz dua Silicone Soul. Dvodnevni party u Hangaru održava se pod imenom ‘Project Vojarna’, a riječ je o zimskom izdanju projekta koji je premijerno održan u ljeto 2017. godine.

Osim bogatog glazbenog programa u Kuglani, koja će do ljeta sigurno dovesti još koje jako ime, valja istaknuti kako je ove zime šibensku scenu uvelike obogatilo i otvaranje HotSpot prostora u jednoj poslovnoj hali na rubu grada. Tamo su već nastupili brojni DJ-i, ali i bendovi poput Dječaka, Brkova, M.O.R.T.-a i lokalne hip hop skupine 022.

Zimska glazbena sezona tako se sjajno nadovezala na ljetnu koja je, ponajviše zahvaljujući bogatom programu na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovila, učvrstila Šibenik na poziciji glazbene prijestolnice Dalmacije. Iako u ustanovi Tvrđava kulture, koja organizira ono najbolje od šibenskog glazbenog ljeta zasad ne otkrivaju što nam najvrući dio godine donosi, šuška se da slijedi najluđe ljeto do sada.