Voland le Mat „Nova pjesma Nigredo se naslanja i prirodno nadovezuje na prethodni singl“

by stu 6, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Godinu dana od izlaska posljednjeg singla „Nije fer“, Voland Le Mat predstavlja novu pjesmu „Nigredo“. Prema riječima Momira Oljače, autora glazbe, teksta i aranžmana, Nigredo se naslanja i prirodno nadovezuje na prethodni singl „Nije fer“.

Te su dvije pjesme toliko intimno povezane da se može govoriti i o jednoj pjesmi u dva dijela ili o svojevrsnoj duologiji. Što se tiče imena, Nigredo bi bilo najjednostavnije prevesti kao ‘tamna noć duše’.

Pjesma je iscijedila sve iz mene

„Ruku na srce, ova me je pjesma zaista izmučila kao nijedna dosad. Često kažem da je iz muke začeta i u muci se porađala. Također mislim da ne pretjerujem kada kažem da sam, u produkcijskom smislu, ovoj pjesmi dao svoj trenutni maksimum. Stvarno je iscijedila sve iz mene.“ – pjesmu je opisao Voland le Mat.

„Svakako želim zahvaliti krasnim Augustama, Gordani Marković i Ivani Lulić, koje su pjesmu uljepšale svojim glasovima, zatim svom dugogodišnjem prijatelju i suradniku Ivanu Arnoldu na sjajnim klavirskim dionicama, te naravno svom koproducentu Anti Prginu Surki koji je odsvirao bubanj, miksao i masterirao snimku te strpljivo podnosio moja perfekcionistička cjepidlačenja.“ – zaključio je Voland le Mat.

Foto: Marko Šolić