Podijeli objavu

Brucošijada FER-a je definitivno najveća brucošijada u Zagrebu, a vjerojatno i u cijeloj Hrvatskoj. Radi se o mini festivalu koji je odavno prešao granice ‘normalne’ brucošijade, a sinoć se to još jednom potvrdilo.
Kao i svake godine, line up je bio obećavajući, pa su tako neki od headlinera bili Vojko V, Brkovi i Sajsi MC. Raspoređeni na različite pozornice i u različito vrijeme, taman se stizalo poslušati sve i doživjeti brucošijadu u punom sjaju.

Ljudi je bilo hrpa, kao i inače, no zbog dobre organiziranosti, to se nije toliko osjetilo. Zbog regulacije hodnika, nisu se stvarali čepovi, a jedini redovi su bili ispred wc-a, čak se ni na šanku se nije moralo predugo čekati.

Što se tiče samih koncerata, vladala je atmosfera kakva i inače vlada na brucošijadama – pijana. Na Brkovima i na Vojku V su pive letjele u prvim redovima, dok su ostali koncerti ipak bili malo smireniji, ali stvarno malo. Vojko V je bio posljednji izvođač na glavnom stageu, a kako je sve skupa malo kasnilo, s nastupom je počeo tek nešto prije 3, no to nije utjecalo na moral publike.

Kao da su se svi tek probudili, publika se derala i repala s Vojkom, kako to i inače biva na njegovim koncertima. I nisu bili prisutni samo studenti, već su se okupile sve generacije. Ipak, studenti su bili u velikoj većini, što ne iznenađuje…

Uspjeli smo svratiti i do KSET-a, gdje se cijelo vrijeme puštala glazba koja je idealna za plesanje – od stranih i domaćih hitova, pa do najboljeg trasha koji uvijek svih raspleše.

Bili su tu još ostali Stageovi na kojima se puštao tehno tijekom večeri, a razni DJ-i su se izmjenjivali. Posebno je zanimljiv bio Vatafak stage, na kojem, kako su i sami napisali, nisu ni oni znali što se događa. Projicirali su se videi dok se igralo vješalo i vjerujem da je to jedan od najzbunjujućijih stvari koje sam ikada vidjela.

U svakom slučaju, iako ovo izdanje Brucifera nije bilo rasprodano, nismo nimalo razočarani – sve je bilo na razini koju i inače očekujemo od Ferovaca!

Ana Šoda