Podijeli objavu
Foto: Krume Ivanovski

Gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski do posljednjeg je mjesta ispunio Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog. Uz minimalizam na sceni, Stefanovski je predstavio publici skladbe s hvaljenog albuma “Mother Tongue” objavljenog krajem prošle godine.

Foto: Krume Ivanovski

Uz instrumentalne skladbe s ovog i prethodnih albuma poput “Seir”, publika je uživala i u hitovima kultnog benda Leb i sol koji je Stefanovski osnovao još kao devetnaestogodišnjak. Za emotivan dio večeri bili su zaslužni makedonski glazbenici Vera Miloševska Josifovska i Oliver Josifovski koji su uz Stefanovskog izveli tradicionalnu makedonsku pjesmu “Eleno, kerko” te pjesmu “Koljo”.

Foto: Krume Ivanovski

U glazbeni repertoar te večeri savršeno su se uklopili i Bow vs. Plectrum, jedinstveni dvojac iza kojeg stoje Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu s kojima je Stefanovski surađivao na pjesmi “Mista Dance” s njihovog prvijenca “Bow vs. Plectrum” objavljenog za Croatia Records. Da ova glazbena večer bude zaista posebna pobrinula se i Josipa Lisac koje je bila iznenađenje večeri. Josipa je ponovo briljirala pjevajući jednu od najpopularnijih makedonskih tradicionalnih pjesama “Jano mori”.

Foto: Krume Ivanovski

Vlatkovi instrumentali obojeni su sviračkim savršenstvom, ali i posebnom emocijom zbog čega se Vlatko s pravom svrstava među najbolje svjetske glazbenike! Uz, kako je rekao njegovu najveseliju pjesmu “Čukni vo drvo” i “Skopje” u kojoj su mu se pridružili svi gosti još je jedna večer privedena kraju… do novog susreta!