Podijeli objavu

Na jednoj od najljepših glazbenih pozornica na Jadranu, u srcu Dalmacije, na Tvrđavi sv. Mihovila večeras će se s početkom u 21 sat održati Ljetno Yammatovo fueled by Cockta!

Tako će se na pozornici naći Pips Chips & Videoclips, DJ Maminho te grupa Mayales. Tim povodom razgovarali smo s Vladom Mirčetom gitaristom Mayalesa – piše Šibenski portal.

Gostujete ovo ljeto na Tvrđavi sv. Mihovila u sklopu ljetnog Yammatova, dolazite na najljepšu pozornicu na Jadranu?
Da, stižemo u petak. Nema apsolutno nikakve treme, igramo na domaćem terenu, barem ja. Bilo je dosta svirki ovo ljeto, ali smo ih sve odradili u prvoj polovici, nakon Šibenika gasimo pogon na mjesec dana i idemo svako na svoju stranu, nagledali smo se dovoljno jedni drugih ove sezone.

‘Ove godine grupa Mayales osvojila je nagradu Porin za najbolji rock album, no čini mi se da u našem slučaju i ne znači baš puno’ – kaže Vlado. ‘Lijepo je to priznanje za odrađeno i odsvirano, ali neke konkretne pomake nakon Porina nismo osjetili, kao što nismo osjetili ni prije pet godina kad smo osvojili Porin za album godine. Vjerojatno znači više mojoj mami nego meni.’

Mayales je na sceni 25 godina, do zasićenja sigurno nije došlo, ali koliko se Mayales promijenio od početka karijere do danas?
Mayales danas jedva da ima ikakve veze sa Mayalesom otprije 25 godina. Sviramo bizarniju i hermetičniju muziku nego na početku, koja je sve dalje od mainstreama bez obzira na naklonost struke i kritike. Nova su lica u bendu, drugačija su vremena u kojima glazba ne igra tako bitnu ulogu kao što je to bilo tad, klubova i mjesta gdje možemo nastupati je manje nego ikad. Na sreću, entuzijazam u bendu je zasad jači od svih tih problema na terenu, sviramo gdje god postoji ikakava prilika, i kad je na rubu isplativosti. Nema nas na nacionalnim radio stanicama, ali evo, npr. Yammat FM je jedna oaza gdje mi i slični nama ipak imaju svoje mjesto.

ljetno yammatovo

Nedavno ste imali problem sa pjesmama na Youtube kanalu, što nije bilo u redu sa naslovnicom?
Ne znam, moram priznati da ne razumijem. Dvoje gole djece koji se štipaju na travi su za mene woodstockovski motiv i nešto najnormalnije i najnevinije što može postojati, ali za web policajce je to sporno i predstavlja seksualno uznemirujući sadržaj. Kad otvorim bilo koji portal vjerojatno će biti puno više vulgarnog sadržaja nego što je ta fotografija. Svaka reklama za dječje pelene je onda isto tako sporna.

Nakon ljeta nastavljate sa koncertima, uskoro ste evo u Šibeniku u sklopu Ljetnog Yammatova, koji su planovi za dalje, neki novi singl na jesen?
Upravo smo usred burnih rasprava kako dalje, ne znam hoće li to biti singl, EP, idemo li dublje u psihodeliju ili ćemo prema lakim notama. Imamo planove, ali smo navikli da se uvijek izjalove, bit će već nekako. Na Tvrđavu sv. Mihovila dolazimo u punom sastavu, a gostovat će nam i jedna skiperica nakon što uplovi u šibenski zaljev, veže brod i dotrči na Tvrđavu. Ako i to nije dovoljan razlog onda zbog Pips, Chips & Videoclips.

Foto: Goran Berović
Foto: Goran Berović

Ulaznice za Ljetno Yammatovo fueled by Cockta, jedan od onih ljetnih tuluma koji apsolutno nikako ne smijete propustiti potražite na Entrio.hr