Podijeli objavu

Koncert Vatre na ljetnoj pozornici u centru Pirovca u subotu će otvoriti novi ljetni glazbeni festival – „Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora“. R&R je još jednom pokazao svoju moć spojivši ono što se činilo nespojivo – tri općine, pet mjesta, deset bendova, tisuće glazbenih fanova… Koncert Vatre koji će u subotu zapaliti Pirovac prvi je u nizu koncerata glazbenog žanra koji je ovdje uvijek vrlo živ i ima svoje poklonike, no u turističkoj vrevi pred plimom zabavnjaka dugi se niz godina povlačio na margine.

Prvi je to od 10 rock koncerata koji će se kroz mjesece srpanj i kolovoz jednom tjedno održavati u Pirovcu, Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru. Ideja festivala je da se kroz kvalitetnu rock ‘n’ roll glazbu poveže mista koja su na tako malom geografskom području, a odijeljena s tako mnogo ograda. Eminentni R&R bendovi kroz ovaj će festival će raditi ono što najbolje znaju, što im je i smisao postojanja – širiti pozitivnu energiju i okupljati ljude oko univerzalne ideje ljubavi.

– Festival počinje koncertom Vatre u Pirovcu, a završava s Kojotima u Jezerima. Između njih će još nastupati Adastra, TBF, Kawasaki 3P, Psihomodo Pop, Kojoti, Mnogi Drugi, Neno Belan, Crvena Jabuka i Jonathan. Deset tjedana za redom svaki tjedan u drugom mistu, organizirali smo kvalitetne rock koncerte za širok spektar publike, što će siguran sam rezultirati odličnom posjetom i kontinuiranim praćenjem festivala kako se bude selio iz mista u misto – otkriva Igor Bergam iz udruge P.A.R.K.

Festival „Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora“ pokrenut je idejom članova udruge P.A.R.K. koji imaju bogato iskustvo organiziranja koncerata i festivala u Šibeniku. Festivali Kulturaljka, Regius i Membrain etablirani su i već dugo slove kao vrhunski eventi urbane glazbene scene na razini države i regije. Ovo je ljeto vrijeme za novi iskorak. U suradnji s lokalnom rock scenom sprema novi podvig – u pet mjesta u tri obalne općine vratiti prognani R&R i pretvoriti ih u glazbenu oazu. Festival se organizira uz podršku Turističkih zajednica Pirovca, Tisnog, Jezera, Betine i Murtera, a ulaz na sve koncerte je besplatan.

Pirovac
7.7. – Vatra
21.7. – Adastra

Tisno
26.7. – TBF
23.8. – Kawasaki 3P

Jezera
19.7. – Psihomodo Pop
29.8. – Kojoti

Betina
31.7. – Mnogi Drugi
16.8. – Neno Belan & Fiumensi

Murter
3.8. – Crvena Jabuka
8.8. – Jonathan