Virtualni novogodišnji koncert Jean-Michel Jarrea pregledan 75 milijuna puta!

by sij 6, 2021Izdvojeno, Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Jean-Michel Jarre nas je uveo u novu godinu uz live-stream inovativnog i spektakularnog koncerta u virtualnom okruženju pariškog Notre-Damea. Show uživo je u noći s 31. 12. 2020. na 1. 1. 2021. bio spoj vizuala s koncerata uživo u virtualnoj stvarnosti i stvarnih studijskih nastupa uživo.

https://www.youtube.com/watch?v=VKjFjFtKBRI&feature=youtu.be

Zbog revolucionarne produkcije, mnogi su se gledatelji zapitali koji je dio stvaran, a koji virtualan. Do sada je koncert vidjelo 75 milijuna gledatelja i virtualnih partijanera diljem svijeta, putem raznih medija, među kojima su:
VR platforme, VRChat i Oculus Venues, nacionalne i međunarodne TV i radio društvene mreže. Organizacija “The European Broadcasting Union” (EBU) besplatno je ustupila ovaj događaj svojim nacionalnim TV i radio postajama.

Koncert “Welcome To The Other Side” je produciran u suradnji s VrrOOm-om, gradom Parizom i pod pokroviteljstvom UNESCO-a.
Jean-Michel Jarre je nstupio uživo iz Studija Gabriel blizu katedrale u Parizu, dok je njegov avatar nastupao u virtualnom Notre-Dameu. U 50 minutnom koncertu bile su skladbe s Jarreovog albuma “Electronica”, ali i nove verzije njegovih klasika “Oxygène” i “Equinoxe”.

Ovaj fantastičan medijski projekt, nastajao je 3 mjeseca, okupio je tim od 100 umjetnika i tehničara kako bi rekreirali pariški Notre-Dame i ostvarili remek djelo kombinirajući mnoštvo formata i vještina.

Poznati glazbenik je još jednom pokazao da je kreativni vizionar koji je sa suradnicima kroz ovaj projekt postavio nove standarde za budućnost glazbene zabave.
Obožava stvarati novu glazbu i spajati je s modernom tehnologijom pa tako svakim novim projektom pomiče granice. Jean-Michell Jarre je i ambasador UNESCO-a za obrazovanje, znanost i kulturu, bezuvjetni je zaštitnik okološa i dobitnik medalje Stephen Hawking za znanstvenu komunikacij