Podijeli objavu

Kao jedno od rijetkih ljetnih glazbenih događanja koje će se održat u Hrvatskoj, a moguće i šire, u četvrtak, 16. srpnja, na Martinskoj kod Šibenika krenuo je 18. Seasplash festival, točnije njegovo posebno Corona Dance izdanje. Prvi festivalski dan prošao je opuštenoj atmosferi, s glazbom od 17 sati do 4 ujutro na tri pozornice. Pristigli su posjetitelji iz cijele Hrvatske, regije i inozemstva; iz zemalja kao što su Austrija, Belgija, Grčka, Francuska, Njemačka i Poljska. Kroz sljedeća tri dana festivala očekuje se još veći broj posjetitelja i zaljubljenika u sve pravce bass glazbe kao što su reggae, dub, hiphop, jungle, drum and bass te soundsystem kulturu.

Večeras, u petak se željno očekuje nastup glavnih gostiju festivala, britanskih dub pionira Ziona Traina, koji se vraćaju nakon sedam godina od zadnjeg nastupa na Seasplash festivalu i to s novim studijskim albumom “Illuminate”. Njima će se na glavnoj pozornici pridružiti legende domaće reggae scene i najstariji zagrebački reggae crew Bass Culture, najpoznatiji sound system u regiji i prvi sound system u Hrvatskoj – Digitron te Munchies Sound i Algoriddim. Druga SoundSplash pozornica je rezervirana za drum and bass s Tekitokom i Kodinom.

U subotu se na ChillSplash penje i predvodnik Zion Traina Neil Perch sa svojim DJ setom, na glavnoj pozornici će vladat hiphop s majstorom ironije Kandžijom te Phat Philliem kao ključnim imenom domaće hip hop scene. Filip Motovunski će svakako rasplesati publiku drum and bass setom, kao i slovenski duo Roots In Session, koji ove godine slave 20 godina rada. Na SoundSplash pozornici nikako ne treba propustiti nastupe sve jedinstvenih Kali Fat Duba te Playground Hustlea elektroničkog, hip hop, eksperimentalnog dua iz Zagreba.

Zadnji dan festivala, nedjelju, obilježit će nastup gosta iz Švicarske Iron Dubza, koji svira live dub u čistoj dub tradiciji, koristeći mikser pult kao instrument. Uz njega na glavu pozornicu se penje niz domaćih soundsystem: Homegrown Sound, R.A.S., Jahstice Sound i Barabadub Sound Kolektiv. Festivalske, jednodnevne i vikend ulaznice se mogu kupiti na glavnom festivalskom ulazu.