Vikend iz glazbenih snova, Jure Brkljače!

by stu 28, 2017Domaća glazba, Vijesti

Mladić koji iz dana u dan sve više osvaja publiku i mlađe generacije, ponovno nam je dokazao kako se u različitim glazbenim izričajima snalazi, kako se kaže ‘kao riba u vodi’.

Jure Brkljača u danima za nama, na sasvim različite načine, najbolje je prezentirao svoj glazbeni talent.

Nakon singlova ‘Druga strana’ i ‘Pristani na sve’, Jure je proteklog tjedna predstavio novu autorsku pjesmu jednostavnog naziva i pamtljivog teksta ‘Božić je’, kojom izaziva emocije i potiče pravi duh Božića, te nas tjera da potražimo toplinu i radost u zagrljaju voljene osobe. Nova pjesma, idealno se uklapa u blagdansko vrijeme pred nama, gdje su ljubav i bliske osobe, veća vrijednost od bilo kojeg drugog poklona.

Isti dan, nakon predstavljanja nove skladbe, vratio se u svoj rodni Zadar, gdje je na pozornici kultnog Arsenala, nastupio uz bok velikog Tonija Cetinskog, čiji je bio posebni glazbeni gost. Jurina izvedba pjesme ‘Za ljubav treba imat dušu’ u duetu s Tonijem, nikoga u prepunom Arsenalu nije ostavila ravnodušnim.

Briljirao izvedbom pjesme ‘Dušo moja’

Tu međutim nije bio kraj, jer nam je vikend ponudio novu glazbenu poslasticu, u kojoj je također imao jednu od glavnih uloga. Naime, u Jurinim iznimnim vokalnim sposobnostima, imamo prigodu uživati u novoj sezoni HRT-ovog showa ‘A strana’ na temu ljubavnih pjesama. Tako je u prvoj emisiji briljirao izvedbom pjesme Kemala Montena ‘Dušo moja’, te posebno interpretacijom skladbe ‘Što to bješe ljubav’ Olivera Dragojevića, koju je otpjevao zajedno s Ninom Badrić.

https://www.youtube.com/watch?v=11Jco4YIUBc&feature=youtu.be

Sve ovo još je jedan dokaz, kako nova glazbena scena nikada nije bila bogatija mlađim generacijama regionalnih kantautora, a Jure Brkljača svakako je jedno od imena koje velikim koracima ‘grabi’ prema vrhu.

Foto: Vinko Pešić & Hit Produkcija