Podijeli objavu

Bernarda Brunović, 25-godišnja Hrvatica koja živi u Švicarskoj, vijest je dana u njemačkim medijima zbog briljantnog nastupa na njemačkom Voiceu.

Ono što je, osim glasa, posebno impresioniralo jest Bernardina životna priča. Djevojka je slijepa od rođenja, zbog čega se njezina obitelj i preselila u Švicarsku.

– Nijedna operacija mi nije pomogla, čak sam i izgubila lijevo oko pa sad imam staklenu protezu. Kad mi je bilo 15 godina rekla sam da mi je dosta bolnica, lijekova i narkoza – rekla je Bernarda. Djevojka se posvetila glazbi i krenula pjevati pod umjetničkim imenom Bernarda Bruno.

Napisala je više od 250 pjesama, nastupala i na švicarskom izboru za pjesmu Eurovizije. Njena pjesma “Confidence” osvojila je drugo mjesto. Hrvatska publika je pamti po nastupu na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku. Ne samo da je nastupila nego je pobijedila dva puta, i to s pjesmama “Olujna noć” i “Gdje da nađem mir”, koje su napisali Duško Rapotec-Ute i Robert Pilepić – piše vecernji.hr

Sinoć je maestralno otpjevala klasik Marvina Gayea “I Heard It Through The Grapevine”, a svi članovi žirija vrlo brzo okrenuli su stolce. Skromna Bernarda članove žirija prvo je pitala je li se uopće netko okrenuo.

– Postoji nekoliko trenutaka u cijelom showu koji su za nas posebni. Jedan od njih je ovaj trenutak. Vjeruj mi, ne događa se često da sva četiri člana žirija pritisnu zeleno svjetlo i bore se za kandidata – rekao je Mark Forster, jedan od četiri člana žirija. Žiri je bio toliko oduševljen Bernardom da je Michael Patrick Paddy Kelly, inače poznati pjevač grupe Kelly Family i član žirija, zapjevao s Bernardom “Don’t Dream It’s Over” od Crowded House. Njega je i izabrala za mentora.

– Bilo je nekoliko trenutaka u mojem životu kad mi je glazba pomogla. Čula bih pjesmu u teškom trenutku, a onda bih u pjesmi našla snagu da ustanem i borim se. Dok god živim, uvijek postoji nada – san da ću jednog dana vidjeti – rekla je Bernarda na kraju svog nastupa – piše vecernji.hr