Veliko finale „2u1“ turneje Parnog valjka u Areni Zagreb

by stu 6, 2017Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Nakon što su prošlog vikenda u prepunoj dvorani Stožice u Ljubljani raspjevali i rasplesali tisuće ljudi, spremni su za finalni nastup ove fantastične turneje.

Poznati glazbeni kritičar Hrvoje Horvat je nakon njihovog nastupa u Ljubljani komentirao da „nakon tri sata novih i starih pjesama svatko racionalan ne može zaključiti drugačije nego da Valjak nakon 42 godine još uvijek valja. Ili, prevedeno, vrijedi, i to po najvišim standardima.“

Svojih 40 godina uspješne karijere, dečki su odlučili obilježiti na najbolji mogući način – koncertnom turnejom koju su simbolično nazvali 2u1.

Pripreme za turneju trajale su nekoliko mjeseci

Svaki koncert traje gotovo tri sata, a publika može uživati u akustičnim i električnim izvedbama njihovih najvećih hitova. Pripreme za turneju intenzivno su trajale čak nekoliko mjeseci, a cijelo to vrijeme pomno su se birali suradnici, izrađivalo se nekoliko verzija nacrta scenografije, a cijelu turneju prati produkcija kakva se rijetko viđa na ovim prostorima. Presjek više od 40 godina duge karijere, kroz akustične i električne izvedbe, nešto je što se nikako ne smije propustiti.

Bliži se kraj ove jedinstvene turneje koja je održana, u Splitu, Puli, Varaždinu, Švedskoj, kao i posljednji koncert održan u Ljubljani, a publika je na svakom koncertu ovacijama pozdravila Parni valjak koji se doista potrudio pružiti im koncerte za pamćenje.

Budite na koncertu 1.12.2017. u Areni Zagreb i osigurajte svoju ulaznicu na vrijeme putem sustava Eventim.

Foto: Sašo Radej