Podijeli objavu

Darko Jurković – Charlie, jedan je od najboljih i najcjenjenijih hrvatskih jazz gitarista. Poznat je po svojoj posebnoj tehnici sviranja “two hand tapping” koju je sredinom 80-ih godina promovirao američki virtuoz Stanley Jordan. Dobitnik je dva Porina te devet nagrada Status za najboljeg hrvatskog jazz gitarista.

U srijedu, 28.11.2018. u Zajednici Talijana (Palazzo Modello) u Rijeci, Darko Jurković Charlie održati će koncert kojim će proslaviti 30 godina umjetničkog rada.

Trideseta godina je velika godišnjica te ju je Charlie odlučio proslaviti, u opuštenoj i intimnoj atmosferi sa svojim dugogodišnjim suradnicima koji su prije svega njegovi prijatelji.

“Bit će to druženje uz glazbu”. Prilika da se još jednom sastanem s dragim prijateljima i stalnim suradnicima, s umjetnicima koji predstavljaju neku čvrstu točku u mom životu i povezani su s mojom umjetničkom pričom.” – rekao je Darko Jurković Charlie.

Na pozornici predivne svečane dvorane, Darku će se pridružiti Tonči Grabušić na bubnjevima i Henry Radanović na kontrabasu, pijanist Matija Dedić, pjevačica Meri Trošelj, pjesnikinja Laura Marchig te novinar Radija Rijeke, Albert Petrović.

Ovim povodom Darko također predstavlja i spot za pjesmu “Early 70’s” s aktualnog albuma “Dark moments” kojega je režirao Matijas Knežević.

Album je snimljen u formaciji trija s dvama višestruko nagrađivana glazbenika: Jankom Novoselićem na bubnjevima i Zvonimirom Šestakom na kontrabasu. Na albumu se nalazi i skladba “All after all” koja je prošle godine bila nominirana za Porin u kategoriji najbolje jazz skladbe i najbolje jazz izvedbe.