Podijeli objavu
Foto: Metropolis music & billiards club Zagreb

EKV ili Ekatarina Velika. Bend koji je obilježio glazbenu ex-yu scenu u tolikoj mjeri da i dan danas, gotovo da nema rock benda na našim prostorima u čijem se radu ne vidi utjecaj EKV-a.

Sinoć smo u Zagrebu u klubu Metropolis uživali u tribute bandu EKV-a, Krug.
Ovaj tribute čine članovi originalne postave EKV-a u kombinaciji s članovima beogradskog benda Vampiri, pa ni ne čudi što je koncert bio rasprodan već prije samog dana koncerta.
Na ulazu je bilo ostavljeno 20 ulaznica za koje se čekalo u redu, a nisu ih svi niti dočekali. Na Facebook stranici eventa su se preprodavale po vrtoglavo visokim cijenama, pa čak i do 150 kn po ulaznici. Podsjetimo, ulaznice su se u preprodaji kupovale po 40 kn, 55 kn te na ulazu 70 kn.

Sve skupa je bilo preko 900 ljudi, s time da klub nije bio prenatrpan – nije bili gaženja cipela niti laktarenja, osim u prvim redovima, gdje je bila gužva od samog početka, pa sve do kraja.

Vrata su se otvorila u 21:00, a sam bend se popeo na pozornicu ipak nešto kasnije, nakon 22:00, a svirali su sve do iza ponoći. Imali su par duljih pauza između blokova pjesmi, koje su trajale oko desetak minuta, a publici su dobrodošle, pa da mogu skoknut do šanka po svoje omiljeno piće i popričati sa svojim društvom. I inače je vladala skroz opuštena atmosfera: plesalo se, pjevalo, pričalo, pilo.

Svirali su najpoznatije hitove EKV-a, ali publika je najoduševljenija bila s pjesmama Kao da je bilo nekad, Par godina za nas, Oči boje meda, Krug… Na samom kraju koncerta su se vratili i na bis, koji je zagrebačka publika jedva dočekala. Također, tokom cijelog koncerta publika bi spontano krenula skandirati ime benda, koji se zahvalio nekoliko puta publici na odličnoj energiji!

Dobra zabava se nastavlja i dalje u ovom multifunkcionalnom klubu, a slijedeća je jedna zasigurno od najluđih novih godina u gradu u stilu poznate serije Mućke i live svirka te pregršt dobre glazbe iz 80-tih, a u Novoj 2018 još dobrih koncertnih priča.