Velika rock eksplozija #10 u Tvornici kulture

by lis 1, 2017Domaća glazba, Festivali, Vijesti

Nakon dva dana galerije Greta, Skansi studija i Rockmarka, Velika rock eksplozija seli u mali pogon zagrebačke Tvornice kulture. Središnji događaj desetog izdanja festivala će se održati u srijedu, 4. listopada, s početkom točno u 21:00 h, a nastupit će četiri odlična mlada benda – Slonz, Tyger Lamb, Kočnica i Rens Argoa. Ulaz je besplatan.

Koncert je dogovoren u suradnji Velike rock eksplozije i banjalučkog Demo festa, najvećeg regionalnog festivala demo bendova, koji je ove godine također proslavio desetu godišnjicu. Demo fest nam šalje ovogodišnje pobjednike – prvoplasirani Slonz iz Šapca i drugoplasirani Tyger Lamb iz Zagreba.

Slonz je underground rock trojac iz Šapca, osnovan 2015. godine, koji priča istinitu priču na agresivan način o svom gradu, ljudima u njemu te najviše o njima samima. Teme koje bend obrađuje kreću se od najapsurdnijih događaja koji su ostavili trag na njih, do apstraktnih priča s jakom suštinom. Uz pobjedu na banjalučkom Demo Festu, treba istaknuti i nastup u finalu Bunt Rock Mastersa 2017.

Tyger Lamb je četveroglavi vremeplovac koji voli sve što vole stari – dobar viski, staru mjuzu, aute i filmove. Na povratku u budućnost zapeo je negdje na kraju 60-ih godina prošlog stoljeća pa u glazbenoj ponudi ovog čudnovatog stvora očekujte blues, surf, country, rockabilly i dub!

Kočnica je izvrstan mladi funk-rock-rap sastav iz Zagreba, koji oduševljava rijetko viđenom pozitivnom energijom i žestokim nastupima. Dovoljno je reći da su u alternativnim krugovima stekli nadimak “zagrebački Rage Against the Machine”.

Predstavljanje mladih i nedovoljno eksponiranih bendova

Rens Argoa je psihodeličan, “prljav” i žestok bend, osnovan 2010. godine u Koprivnici. Iza sebe imaju dva albuma „The Black Hole In The Room“ (2012.) i „Emerald Way Of The Fearless King“ (2014.) te nastupe u brojnim klubovima i festivalima. Posebni su po svojoj mističnosti i tajnovitosti koju pruža njihova glazba.

Koncertom u malom pogonu Tvornice kulture Velika rock eksplozija nastavlja predstavljati mlade, talentirane i nedovoljno eksponirane bendove. Dođite i podržite Slonz, Rens Argou, Kočnicu i Tyger Lamb!