Podijeli objavu

Duge plesne noći odmaklog ljeta obilježio je debi singl „Touch The Night“ dvojca RICH-MOND (Domagoj Jakić Yakka i Robert Sotošek Robbi ), koji je dodatno zadrmao plesne podije u sjajnim remixevima dvojca PEZNT.

U novu plesnu sezonu ulazimo s kolekcijom remixeva koje su za jesenske podije pripremili Arien, Denis Goldin, tunnA Beatz i D.F.K., a koja predstavljamo na novom izdanju „Touch The Night – REMIXES“, hrvatskoj publici dostupnim na Deezeru i Google Playu.

Ljeto je za sobom ostavilo brojne uspomene za mnoge pojedince, a duo RICH-MOND pamtit će ga po predstavljanju debitantskog singla „Touch The Night“ na kojem im se pridružila i talentirana američka pjevačica Victoria Richard.

Njihovi producentski kolege i DJ-i su izdanje podržali u svojim setovima, a mnogi se pridružili i u stvaranju remix verzije. Uz dvojac PEZNT, čiji remixevi su objavljeni krajem ljeta, svoj doprinos su dali i Arien, Denis Goldin, tunnA Beatz i D.F.K., čije remixevi su okupljeni na novom „Touch The Night – REMIXES“ izdanju. Radi se o imenima koja apsolutno osvajaju dance scenu na ovim prostorima, a svojim radom probijaju granice regije i nižu internacionalne uspjehe.

„Pokušao sam se usmjeriti na to da spojim moderan, futuristički zvuk kakav je danas veoma popularan u svijetu elektronske glazbe. Nadam se da će zbog toga remix dobiti dobru podršku od strane DJ-eva.“ komentirao je Arien. Njegov rad prelazi granice Hrvatske – neki od njegovih radova su u posljednje dvije godine stigle u Top 20 službene britanske komercijalne i klupske liste Music Weeka. Njegov posljednji singl „Highlander“, kojeg je radio s rumunjskim DJ-em Nickom Havsenom, postao je službena himna festivala elektronske glazbe Forestland.

Denis Goldin inače je i profesor francuskog roga, ali svojom glazbom također probija granice Hrvatske. Njegove radove u svoje setove uključuju velika svjetska imena kao što su Nicky Romero, Ummet Ozcan, Daddy’s Groove i mnogi drugi. „Melankoličan i nježan vokal Victorie Richard osvojio me na prvu, te sam inspiriran ljetom krenuo u svom stilu kompletnog rearanžiranja kako bi pjesma i nakon završetka ljeta podsjećala na ljetne plesne noći negdje uz more.“ komentirao je Goldin.

Svoj komentar o remixu dao je i tunnA Beatz: „Na prvo slušanje sam planirao raditi više dance pop verziju s bržim ritmom, ali sam promijenio cijelu strukturu u nešto što više zvuči kao moj stil. Cijeli proces mi je bio vrlo zanimljiv i definitivno izazovan jer sam prvi puta zapravo radio mix i master cijele pjesme.“ Mnogima nepoznat, tunnA Beatz je do sada radio za mnoge svjetske izvođače i brendove poput Fall Out Boy, Inna, Hopsin, Yellawolf, EA Games i druge. Pjesme koje je producirao dosežu milijunske preglede, a samo na svojem YouTube kanalu okuplja preko 100.000 pretplatnika.

Šećer na kraju je i D.F.K. On dolazi iz BIH, a njegovu glazbu u svojim radijskim emisijama i DJ setovima sviraju mnoga poznata imena kao što su: Roger Sanchez, Chuckie, Eddie Thoneick, Eric Morillo i drugi. Njemu je ideja za remix došla sasvim slučajno: „Bio sam na godišnjem odmoru kad sam u jednom kafiću na plaži krenuo slagati svoju ideju. Nakon nekoliko sati dobio sam osnovu remixa . Želio sam da ljudi osjete plažu, more i ljeto. Nadam se da sam barem malim dijelom uspio dočarati tu atmosferu čarobne ljetne noći.“

EP „Touch The Night remixes“ hrvatskoj publici i širom svijeta je dostupan na Deezeru i Google Playu.