Velika Alenova fešta ovu subotu u Boogaloou povodom 30 godina karijere, gost Šajeta!

by tra 9, 2024Domaća glazba, Vijesti

Dugoiščekivana proslava 30 godina karijere Alena Vitasovića konačno će se dogoditi ovu subotu (13.4.) u Boogaloou. Njemu će se na pozornici pridružiti njegov prijatelj i suradnik od praktički prvih dana kada se profesionalno počeo baviti glazbom, Šajeta. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 18 eura mogu se kupiti online preko Hangtime ticketinga ili u Dirty Old Shopu (Tratinska 34). Na dan će koštati 22 eura. Sve novoyti pratite i na Facebook događaju.

SATNICA:
21:00 Vrata
21:30
Šajeta
22:30 Alen

“Veoma se radujem koncertu u subotu u zagrebačkom klubu Boogaloo. Nakon kraće pauze ponovo krećemo u akciju! Nastup je posvećen mojoj tridesetogodišnjoj profesionalnoj karijeri. Predstavit ćemo i pjesme s mog novog albuma, koji uskoro izlazi u izdanju diskografske kuće Dancing bear, uz normalno neizbježne poznate starije hitove koji su obilježili moju karijeru. Proslavi će se pridružiti i moj dugogodišnji prijatelj, suradnik i kolega Dražen Turina – Šajeta s kojim me vežu zajednički počeci i mnogi nastupi. Pozivam vas od srca na koncert, dođite u što većem broju. Vaš Alen”, izjavio je Vitasović ususret koncertu.

Suradnja sa Šajetom

Posebni gost za ovu izuzetnu priliku, Šajeta, prisnažio je o njihovom odnosu: “Još od prvih dana moje karijere imao sam veliku Alenovu podršku, a upoznali smo se ranih 90-ih kad se stvarao “ča-val”. Pozvao me je s mojim tadašnjim bendom da mu budemo predgrupa u Lisinskom, a nama je to bio osjećaj kao da smo na Wembleyju. Ili kad nas je iznenadio na promociji albuma “Blues berača šparuga” u Jabuci, nisam tad ni znao da će biti prisutan na koncertu, a kad je izašao na pozornicu, zavladao je neviđeni delirij u klubu, evo i danas me prolaze trnci. U svakom slučaju, iako smo puno puta nastupali zajedno, velika mi je čast biti dio ove priče i jedva čekam subotu u Boogaloou!”

Alen je bio vrlo stvaralački plodan zadnjih nekoliko godina pa je izbacio singlove “U dušu”, “Oštarije su mi zaprli”, “Ili si ili nisi”, “Da se ne zatare” i “Vrime je za doma poć”, a uslijedili su “Dopri oči”, “Tone livi” i “On ni doša”. Saksofon, klavijature, harmonika i flauta samo su neki su od instrumenata koje je svirao ili svira multitalentirani Alen. U vrlo bogatoj i živopisnoj karijeri izbacio je brojne uspješnice kao što su „Ne moren bež nje“, „Jenu noć“, “Niš mi se ne da” i „Ja ne gren“.

Brojne su zanimljive priče i kurioziteti vezani uz njega, a jedna od njih je svakako činjenica da je 1997. odlukom predsjednika Tuđmana dobio Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi. Svaki njegov nastup priča je za sebe i svojevrsna katarza za sve prisutne, a sigurno će tako biti i ovaj put. Jer ništa u glazbi nema veće, Stankoviću, nego kad Alen pjeva „Purple Rain“.

Dobro, možda kad svi uglas pjevaju “Buru”, ali to zna svatko za sebe, pogotovo ako je bio na Ča-val koncertu u Boogaloou 2019. Uostalom, tko još ne zna za kultnu ALEN TE GLEDA majicu ili da nije popio Duplog Alena? Ma dajte, molimo vas. Koncert kao i uvijek podupiru Klub studenata Istre Mate Balota. VAŽNA NAPOMENA: Oradama je ulaz strogo zabranjen, grudnjaci su ok.