Veličanstveni koncert u Zagrebu: Parni Valjak oduševio rasprodanu Tvornicu kulture

by lis 11, 2023Domaća glazba, Vijesti

Nakon što su u posljednjih nekoliko mjeseci održali više od 15 koncerata diljem regije, Parni Valjak je ovog utorka, 10. listopada, stigao i pred zagrebačku publiku. Uz prepunu Tvornicu kulture održali su prvi nastup u Zagrebu u svom novom poglavlju s Igorom Drvenkarom, te su zajedno sa svojom publikom priredili vrhunsku koncertnu atmosferu i prema reakcijama, nadmašili sva očekivanja.

Kroz više od dva sata nastupa, bend je uživo predstavio svoj izniman koncertni spektakl koji od svibnja izvode diljem regije; od klupskih prostora i proljetne turneje u Zadru, Rijeci, Ljubljani i Mariboru pa sve do open-air pozornica i nastupa u ljetnim mjesecima pred desecima tisuća ljudi, poput Špancirfesta u Varaždinu, Arsenal Festa u Kragujevcu ili Dana piva u Karlovcu.

Sinoćnji koncert su započeli energičnom “Ljubav” te nastavili sa “Suzama se vatre ne gase” i “Ljubavna“, a publika im se jednoglasno i energično pridružila u izvođenju pjesama od prvih taktova. Setlista je bila sastavljena od nezaobilaznih svevremenskih klasika, poput “Zastave“, “Zagreb ima isti pozivni“, “Kada me dotakne” i “Uhvati ritam“.

Zajedno s Tinom Kresnik izveden je duet “Dok je tebe“, u pjesmi “Nedjelja” Igor Drvenkar je predstavio i svoje umijeće sviranja usne harmonike, “Vrijeme ljubavi” je izvedena u akustičnoj varijanti, posebna emotivna nostalgija razvila se tijekom izvedbi pjesama “Dođi” i “Jesen u meni“, uživo su izvedene i nove pjesme “Moja glava, moja pravila” i “Bogati će pobjeći na Mars“, a vrhunac večeri istaknuo se pri kraju koncertnog repertoara i kroz energične izvedbe pjesama “Lutka za bal“, “Ugasi me“, “U prolazu” i “Sve još miriše na nju“.

Ljubav za vas sve” poručili su dan nakon koncerta članovi benda Parni Valjak, na svojim društvenim mrežama: “Naš Zagreb, srce ste nam ispunili. Kada se ovako nešto dogodi, poželimo vam pojedinačno svakome zahvaliti i čvrsto vaš zagrliti. To je naša publika. Toliko dobih emocija i pozitive, beskonačno vam hvala!“.

Nakon ovog veličanstvenog koncerta pred zagrebačkom publikom, Parni Valjak nastavlja i dalje s aktivnim radom na novim pjesmama; publika uskoro može očekivati novi autorski singl i videospot, bend marljivo radi i na novom studijskom albumu, a 25. studenog sa svojom prepoznatljivom koncertnom energijom stižu i pred publiku u Čakovec, te se u narednim mjesecima može očekivati još njihovih nastupa diljem regije.