Veja objavila novi spot ususret koncertu u srijedu u Vintageu!

by ožu 18, 2024Domaća glazba, Vijesti

Pazinska world music senzacija Veja ovu srijedu (20. ožujka) na krilima novog spota “Orko Tić” dolazi u Vintage Industrial Bar, a tom će prilikom promovirati vinilno izdanje albuma “Škura Ura”. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 13 eura mogu se kupiti online putem sustava CoreEvent ili na njihovim prodajnim mjestima. Sve novosti pratite i na Facebook događaju.

SATNICA:
20:00 Vrata
21:00 Veja

“Napokon smo, nakon dvije godine, dočekali izdanje Škure ure na vinilu! Veselimo se ponovnom susretu sa zagrebačkom publikom za koju smo se dobro zagrijali prošli vikend. Od starih hitova do ovih malo manje starih, a sigurno u sinergiji i neki novi moment. Vidimo se u srijedu u Vintage Industrial Baru”, izjavio je uvijek dobro raspoloženi Goran Farkaš, spiritus movens benda.

Veja dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe Istre kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju. Sama riječ “veja” znači “obred bdjenja”, također to je naziv za granu i staro ime za grad Krk.

Ideju o osnivanu benda pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem istarske tradicijske glazbe. Inače, Goran je istaknuti, svestrani i aktivni etno stvaratelj. Osim što je muzikolog i etno istraživač, pokrenuo je već sad dobro poznati TradInEtno Festival koji se održava od 2009. godine.

Njihov prvi album, “Dolina mlinova” iz 2014. godine pokazao je njihovu snagu i predstavio bend kao jedan od zanimljivijih trad/etno bendova iz Hrvatske. “Dolina mlinova” je postala instant klasik u world music krugovima, a Veja bend kojeg se naprosto mora slušati, posebno doživjeti uživo.

Odličan novi album “Škura ura” bend je najavio pjesmom “Teško majki”, dok je sami album izašao početkom lipnja 2022. godine. Ovo hvaljeno izdanje može se poslušati na svim standardnim streaming servisima dok je početkom godine, popraćena novim spotom za pjesmu “Škura ura”,  izašlo i vinilno izdanje albuma!

Članovi:
Goran Farkaš – vokal, mih, violina, gajde
Saša Farkaš – udaraljke, gitara
Marko Pernić – back vokal, harmonika, gitara
Ljuban Rajić – cajon, udaraljke
Sebastijan Demark – bas gitara
Marijan Jelenić – dizajner zvuka