Podijeli objavu

Kojoti večeras prvi put nastupaju u Jezerima. Kao i većina od deset bendova koji su ovo ljeto svirali na i oko otoka Murtera u sklopu festivala Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora. Čast da zatvori festival pripala je kultnom zagrebačkom rock sastavu Kojoti, koji su nakon 17 godina pauze opet koncertno i studijski aktivni.

Kojote je utemeljio bivši član Majki Davor Viduka 1992. godine, kao gitarist i većinski autor u sastavu. Do 2000. godine izdali su tri albuma: ‘Kojoti’ (1995.) , ‘Halucinacija’ (1996.) i ‘Sex Disko Kung Fu’ (1998.). Iste godine se i raspadaju. 90-ih bili su jedni od predvodnika „fiju-briju“ generacije uz Majke, Hladno Pivo, Let 3 i Pipse. Prošle godine ponovno su se okupili i od tada redovito nastupaju po festivalima i klubovima ali i izdaju nove singlove. Četiri točnije za sad, koji najavljuju novi studiji album, planiran za jesen ove godine. Do sada nisu imali prilike nastupati na otoku.

„Velika nam je čast i izazov nastupati na otoku Murteru. Pa to je jedan od najljepših otoka na Jadranu. Nikad još nismo nastupali u Jezerima a ni na otoku Murteru i ovo je, rekao bi, kozmička pravda da napokon sutra posjetimo vaše divno mjesto. Potrudit ćemo se opravdati status rock n roll scenske atrakcije kako nam tepaju mediji“ rekao je Alen Marin, frontmen benda.

Svoje premijerno izdanje festival Više Rock ‘n’ Rolla Na Obali Mora imao je ovo ljeto kroz mjesece srpanj i kolovoz, kad je pod zajednički nazivnik rock n rolla povezao mjesta Pirovac, Tisno, Jezera, Betinu i Murter. Napraviti naizgled nemoguće uspjelo je tako šibenskoj udruzi P.A.R.K. koja je uz podršku turističkih zajednica pet mjesta osmislila i uspješno realizirala projekt. Koncert Kojota na rasporedu je večeras od 22 sata na glavnom trgu u Jezerima. Ulaz je besplatan.